AsetatTest tüpünün etrafına sardığımız kırmızı kağıdın ismi nedir tam olarak?
Kanka kırtasiyeye kırmızı kitap kaplaması de asetat kağıt diyince error veriyorlarTest tüpünün etrafına sardığımız kırmızı kağıdın ismi nedir tam olarak?
Asetat kağıdı, kırmızı pvc kağıt hangisini isterseniz alabilirsiniz ancak bu malzemelerden yapılan coverlar ışık geçiriyor, bilginizeTest tüpünün etrafına sardığımız kırmızı kağıdın ismi nedir tam olarak?
Ama karıncalar kırmızıyı siyah algıladığı için onlar için siyah ve hafif bir ışık olacaktır. Teşekkürler.Asetat kağıdı, kırmızı pvc kağıt hangisini isterseniz alabilirsiniz ancak bu malzemelerden yapılan coverlar ışık geçiriyor, bilginize
Ne yazık ki güvenilir bir bilgi değil hocam. Tüm karıncalar diyemeyiz. Önerim opak bir cover seçmenizdir.Ama karıncalar kırmızıyı siyah algıladığı için onlar için siyah ve hafif bir ışık olacaktır. Teşekkürler.
Forumda da birçok defa bu konu tartışıldı. Şu konuya da göz atabilirsiniz. https://karincaciftligim.com/threads/kirmizi-seffaf-kagit-yerine-led.1960/#post-14004Yurtdışında veya Tugkan abinin kanalında karıncaları ful asetat kağıdıyla kaplı ve gayette iyi gözüküyorlar. Ki sorun yaşıyor olsalar onermezler sanırım?
Karıncalar kırmızı asetat kağıdını siyah algılıyorlar karanlık oluyor onlar için ışık geçmesi bişey değiştirmiyorAsetat kağıdı, kırmızı pvc kağıt hangisini isterseniz alabilirsiniz ancak bu malzemelerden yapılan coverlar ışık geçiriyor, bilginize
Ben kırmızı ışıkla ilgili birşey söylemedim ışın ve katı maddeler farklı tepki gösterebilirKırmızı ışığı siyah algıladıklarına dair makale ya da çalışma paylaşın o halde. Bekliyorum.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Kulaktan kulağa bilgi aktarmayın. Araştırın.
Tamam fark etmez, o halde kırmızı asetat kağıdı siyah algıladıklarına dair bir makale paylaş.Ben kırmızı ışıkla ilgili birşey söylemedim ışın ve katı maddeler farklı tepki gösterebilir
1. Tuğkan abiden biliyoruz 2. Eğer siyah algılamasalardı stres altında kalıp yumurta çıkartmazlardı 3. Eğerki kırmızıyı siyah görmeselerdi stresten dolayı kraliçe yaşayamazdıTamam fark etmez, o halde kırmızı asetat kağıdı siyah algıladıklarına dair bir makale paylaş.
Yazılı bir makale ya da referans istedim açıklama değil. Tuğkan bey kaynak değil.1. Tuğkan abiden biliyoruz 2. Eğer siyah algılamasalardı stres altında kalıp yumurta çıkartmazlardı 3. Eğerki kırmızıyı siyah görmeselerdi stresten dolayı kraliçe yaşayamazdı
1. Prantensis’in dediği gibi Tuğkan abi bir kaynak değildir. 2. Kraliçeyi zorunda bırakırsanız ışık altında yumurtladığı durumlarda söz konusudur. 3. Stresten dolayı kraliçe yaşamazdı tabirini doğru bulmuyorum. Kraliçe ışıktan dolayı aşırı strese girmez, bir müddet sonra sakin bir şekilde yaşama devam eder. Ancak eğer sarsıp durursanız ani değişikler yaparsanız, misal cover ona gelen ışığı kırmızı yapar siz onu kaldırırsanız doğrudan beyaz ışığa geçer. Bu onun için ani bir değişkendir. Kraliçeyi dürtüp durursanız. İşte bu gibi durumlarda eğer dozunu kaçırırsanız stresten dolayı ölebilir.1. Tuğkan abiden biliyoruz 2. Eğer siyah algılamasalardı stres altında kalıp yumurta çıkartmazlardı 3. Eğerki kırmızıyı siyah görmeselerdi stresten dolayı kraliçe yaşayamazdı
Yazılı bir makale ya da referans istedim açıklama değil. Tuğkan bey kaynak değil.
Tamam anladım1. Prantensis’in dediği gibi Tuğkan abi bir kaynak değildir. 2. Kraliçeyi zorunda bırakırsanız ışık altında yumurtladığı durumlarda söz konusudur. 3. Stresten dolayı kraliçe yaşamazdı tabirini doğru bulmuyorum. Kraliçe ışıktan dolayı aşırı strese girmez, bir müddet sonra sakin bir şekilde yaşama devam eder. Ancak eğer sarsıp durursanız ani değişikler yaparsanız, misal cover ona gelen ışığı kırmızı yapar siz onu kaldırırsanız doğrudan beyaz ışığa geçer. Bu onun için ani bir değişkendir. Kraliçeyi dürtüp durursanız. İşte bu gibi durumlarda eğer dozunu kaçırırsanız stresten dolayı ölebilir.
Yani kırmızı asetat kağıt kullanılamazmıYazılı bir makale ya da referans istedim açıklama değil. Tuğkan bey kaynak değil.
Benim herhangi bir şeyi kastetmek gibi bir amacım yok. Sorularımı okuyup sorularımın cevabı haricinde her şeyi söylediniz neredeyse. Neden buna cevap vermek bu kadar zor? "Hayır yazılı bir kaynağım yok. "Evet, şu kaynakları size sunabilirim." Bu kadar net ve basit cevap. Bu durumdaki düşüncelerimiz farklı fakat konu bu değil. Konu, hiçbir kaynağa dayanmadan kesin bir şekilde bilgi veriyor oluşunuz. Bilginin kaynağını istediğimde de "ağam paşam öyle söylüyor, öyle yapıyor." diye cevap veriyorsunuz. Bunun mantıksal herhangi bir yanı yok. Konuya yorum katabilirsiniz elbette ama bunun bir yorum olduğunu belirterek bunu yapmalısınız. Yoksa kesin ve net konuştuğunuzda doğal olarak bilimsel bir yazılı kaynak istenecektir.Yani kırmızı asetat kağıt kullanılamazmı
Öznel davrandım birazcıkBenim herhangi bir şeyi kastetmek gibi bir amacım yok. Sorularımı okuyup sorularımın cevabı haricinde her şeyi söylediniz neredeyse. Neden buna cevap vermek bu kadar zor? "Hayır yazılı bir kaynağım yok. "Evet, şu kaynakları size sunabilirim." Bu kadar net ve basit cevap. Bu durumdaki düşüncelerimiz farklı fakat konu bu değil. Konu, hiçbir kaynağa dayanmadan kesin bir şekilde bilgi veriyor oluşunuz. Bilginin kaynağını istediğimde de "ağam paşam öyle söylüyor, öyle yapıyor." diye cevap veriyorsunuz. Bunun mantıksal herhangi bir yanı yok. Konuya yorum katabilirsiniz elbette ama bunun bir yorum olduğunu belirterek bunu yapmalısınız. Yoksa kesin ve net konuştuğunuzda doğal olarak bilimsel bir yazılı kaynak istenecektir.
Bu bilgi sürekli olarak kulaktan kulağa aktarılıyor fakat şu ana kadar bu bilgiyi doğrulayan bilimsel bir kaynak sunulduğunu görmedim. Sırf birilerinin bir şeyi yapıyor ve söylüyor oluşu, onun doğru olduğu anlamına geliyor olsaydı şu an hala Dünya'nın düz olduğunu ve kendi etrafında dönmediğini düşünüyor olurduk. Çünkü bir dünya aynı şeyi söylüyordu öyle değil mi?