Kırılma

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Neocaridina karideslerim var. Neredeyse hepsi red rilli tek tür beslemek hoşuma gidiyor ama alırken acemiliğime geldi birkaç adet siyah karideste aldım zamanla azaldılar ama tamamen yok olmadılar. Şuanda siyahlardan biri hamile ve yumurtalar siyah gözüküyor siyahlardan bazıları şeffafımsı olmuş yavru olanlar kırılmış olmalılar. Şimdi bu siyahlar tamamen akvaryumda artarlar mı? Yoksa red rilliler hep fazla mı kalır? Çıkarmalı mıyım? Kalmalı mı? bilemedim. @Utgea yardım edersen sevinirim.

Muhammetyasin

Yumurta
Üye
Bende red rilli ve carbon rillileri karıştırdım carbon baya doğurdu kendi renginden ama red rillilerde biraz kahverengileşme başladı bir zaman sonra farklı türlerden kahverengi yavrular doguyor

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
@Utgea ne diyorsun çıkarayım mı? Sanırım fazla olan kırma ve siyahları oscara veririm? Canlı yem olurlar hep un kurdu,dubia 😄😁.

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Neocaridina karideslerim var. Neredeyse hepsi red rilli tek tür beslemek hoşuma gidiyor ama alırken acemiliğime geldi birkaç adet siyah karideste aldım zamanla azaldılar ama tamamen yok olmadılar. Şuanda siyahlardan biri hamile ve yumurtalar siyah gözüküyor siyahlardan bazıları şeffafımsı olmuş yavru olanlar kırılmış olmalılar. Şimdi bu siyahlar tamamen akvaryumda artarlar mı? Yoksa red rilliler hep fazla mı kalır? Çıkarmalı mıyım? Kalmalı mı? bilemedim. @Utgea yardım edersen sevinirim.
Hangisinin daha çok olacağını bilemeyiz ama tek tür istiyorsan ayırmanı öneririm. Ayırmazsan melezler artmaya başlar yarı şeffaf-kahverengimsi bir renkleri olur.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Zamanla oluşacak tüm yavrular wild form'a dönmeye başlar. Engellemek için tek ve en kısa yol kırma canlıları hatta mümkünse onlarla birlikte doğmuş olan veya dış görünüşte wild form'a işaret eden özellikler barındıran red rili fenotipinde olan yavruları da ayırmak olacaktır. Dış görünüşünde hepsi red rili olarak duruyor olsa da resesif olarak farklı genler taşıyıp diğer çiftleşme de yavrulara aktarma ihtimali var.

Ayırmasanda problem olmaz fakat durumun düzelmesi için uzun süre dikkatli bir şekilde seleksiyon yapman gerekir.

Topirak

Yumurta
İlklerden
Forum Delisi
Üye
Merhaba, karideslerden 8'ini çıkardım artık çıkaramayacağım bir nedenden dolayı karideslerden böyle karidesler var sorun olur mu?20230824_133612.jpg