Evet bende biliyorum zaten bu forumun youtube hesabınds tuğkan abimizde dedi rastlama ihtimaliniz düşük hem ben onu geçen aylarda buldum mart gibi ama forumda paylaşmadımŞu an temel kaynaklara göre yok ya da şüpheli. Amatör bir hobici olarak var diyebilmeniz için ciddi kanıtlarla gelmeniz lazım.
M. Barbarus bulduğunu sanıyorsun sadece, bulduğun farklı türdür. Türkiye'de kırmızılı tek messor türü Barbarus değil.Evet bende biliyorum zaten bu forumun youtube hesabınds tuğkan abimizde dedi rastlama ihtimaliniz düşük hem ben onu geçen aylarda buldum mart gibi ama forumda paylaşmadım
Ben yuvaları incelerken bir tanesinde kırmızı kafalı messorlar görmüştüm barbarus diye tahmin etmiştim muhtemelen öyleydiŞu an temel kaynaklara göre yok ya da şüpheli. Amatör bir hobici olarak var diyebilmeniz için ciddi kanıtlarla gelmeniz lazım.
Muhtemelen değildi. Onu anlatıyorum zaten. Anlamamak konusunda epey ısrar ediyorsunuz. Messor Barbarus Türkiye'de yok. Mirmekologlar tarafından idlenmiş bir şekilde fotoğraf ve kanıt getirirseniz bir anlamı olabilir. Kafası kırmızıydı derseniz bu ciddiye alınacak bir şey değil, siz id yapamazsınız çünkü.Ben yuvaları incelerken bir tanesinde kırmızı kafalı messorlar görmüştüm barbarus diye tahmin etmiştim muhtemelen öyleydi
Doğru söylüyorsunuz bir dahakine elimde fotoğraf ile geleceğim tabi fotoğraftan ne kadar anlaşılırsaMuhtemelen değildi. Onu anlatıyorum zaten. Anlamamak konusunda epey ısrar ediyorsunuz. Messor Barbarus Türkiye'de yok. Mirmekologlar tarafından idlenmiş bir şekilde fotoğraf ve kanıt getirirseniz bir anlamı olabilir. Kafası kırmızıydı derseniz bu ciddiye alınacak bir şey değil, siz id yapamazsınız çünkü.
Bulduğunuz vasmanni de olabilir onlarında kafa ve toraxları kırmızıDoğru söylüyorsunuz bir dahakine elimde fotoğraf ile geleceğim tabi fotoğraftan ne kadar anlaşılırsa
Wasmanni'lerin sadede thorax kısmı kırmızı veya kırmızının koyu tonlarında. Geri kalan vücutları kılsız parlak ve derin bir lacivert renginde.Bulduğunuz vasmanni de olabilir onlarında kafa ve toraxları kırmızı
Yanlış hatırlıyorum yada yanlış öğrendim kusurum varsa affola 🙃Wasmanni'lerin sadede thorax kısmı kırmızı veya kırmızının koyu tonlarında. Geri kalan vücutları kılsız parlak ve derin bir lacivert renginde.
Olabilir ya ben acemi yorumu yaptım sadece uzmanlar yok demiş zatenBulduğunuz vasmanni de olabilir onlarında kafa ve toraxları kırmızı
AfyonkarahisarKimler Hangi İlde Hangi tür kraliçe buldu
AnkaraKimler Hangi İlde Hangi tür kraliçe buldu
İzmir'e eklemek gerekirse;İzmir
Cataglyphis Nodus
Cataglyphis Livida
Camponotus sanctus
Lasius
Parazitik Lasius
Tetramorium
oxyopomyrmex
Pheidole
CamponotusBunu ankarada buldum türünü bilmiyorum