Alçıdan yapılan formikaryumlar mevcut fakat kilden yapanı görmedim henüz. Rötre yapmasından dolayı tercih edilmiyor olabilir belki. Kurutma işleminden sonra boyutu küçüldüğünden dolayı kullanan olmuyordur sanırım. Bir de karıncaların kazıp kaçma olasılığı var tabi. Ne kadar dayanıklı olur bilmiyorum. Deneysel çalışabilirsiniz biraz.

Formikaryum yapmak yerine belki outworld zemini için kil tercih edebilirsiniz veya formikaryumu alçıdan yapabilirsiniz. Yalnız alçı kullanırsanız Tuğkan abinin dediği gibi non-toxic ibareli alçılardan kullanmak gerekir. Yoksa karıncaların sonu pek iyi olmaz. Yine akvaryumlarda kullanılan derzlerden kullanabilirsiniz. Başka bir konu altında paylaşılmıştı. Linklerini paylaşayım detaylı inceleyebilirsiniz.
Fikrinizi de paylaşmak isterseniz belki daha kolay ve net yardımcı olabiliriz kilden olup olmayacağı konusunda.
Arkadaşlar alçıdan formikaryum yapmaya karar verdim fakat alçı markası yada türü hangisi olmalı bilmiyorum her alçı oluyormu? Kullandığınız marka varsa önerirseniz çok iyi olur.
karincaciftligim.com