Kilden formikaryum olur mu?

ToprakCanigür

Larva
Üye
Kil/seramik atölyesi varmış kilden formikaryum yaparsam karıncalar için sağlıklı olur mu? Sağlıksız ise dekorasyon için kullanırım.

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Kil/seramik atölyesi varmış kilden formikaryum yaparsam karıncalar için sağlıklı olur mu? Sağlıksız ise dekorasyon için kullanırım.
Kil sağlık konsunda bir problem yaratmaz düşüncesindeyim sonuçta topraktan yapılan bir malzeme (atölyede kullanılan kahverengi killer.) fakat nemlendirme konusu sıkıntı yapabilir.

ToprakCanigür

Larva
Üye
Zaten şu anda az işçi var. Topraktan yapılıyor. Nem bölgesini 3d printerdan bastırabilirim.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Pişirilirse sorun olmaz diye düşünüyorum. Hakim drğilim kil konusuna ama pişirilince suyu emmez diye düşünüyorum.

ToprakCanigür

Larva
Üye
Artık deneyip göreceğiz.

Forumda önceden açılan kil formikaryum konusu varmış.

Son düzenleme:

Dkdklse

Nanitik
Üye
Kilden yapılan objenin suya karşı dirençli olması için vernik kullanılıyor. Benim bildiğim doğal vernikte yok, belki çeşitli reçine gibi ürünler. Verniklenmeyen kilin ömrü kısalır dış etkenlere karşı savunmasız olur, helede su. Çeşitli türlerinde hernekadar fırınlanmış olsa da kile zamanla zarar verebileceğini düşünüyorum. Belki destek amaçlı bir kabın içine koyarak şekil verirseniz olur, fakat öbürtürlü kırılması kolay bir malzeme olucağı için ben pek riske girmezdim. Ayrıyeten burada atölyenin kullanıcağı kilin içeriğide önemli çoğu üründe kimyasal bulunuyor.

Diğer konuyu bulamadım. Rica etsem bırakır mısınız?

ToprakCanigür

Larva
Üye
Kilden yapılan objenin suya karşı dirençli olması için vernik kullanılıyor. Benim bildiğim doğal vernikte yok, belki çeşitli reçine gibi ürünler. Verniklenmeyen kilin ömrü kısalır dış etkenlere karşı savunmasız olur, helede su. Çeşitli türlerinde hernekadar fırınlanmış olsa da kile zamanla zarar verebileceğini düşünüyorum. Belki destek amaçlı bir kabın içine koyarak şekil verirseniz olur, fakat öbürtürlü kırılması kolay bir malzeme olucağı için ben pek riske girmezdim. Ayrıyeten burada atölyenin kullanıcağı kilin içeriğide önemli çoğu üründe kimyasal bulunuyor.

Diğer konuyu bulamadım. Rica etsem bırakır mısınız?
Nasıl yapılıyor? Arama yerine kilden formikaryum yazınca sonda.

Dkdklse

Nanitik
Üye
Konunun linkini bırakarak yapabilirsiniz,kopyala yapıştır.🙂 Konuya baktım evet orada da önermemişler. Güzel bir fikir fakat maalesef kullanışlı değil.

deadrune

Pupa
Üye
kil yerine daha önceden denediğim derz formicariumlar vardı oldukça başarılıydı silikonsuz katkısız derzi yarı oranında kumla karıştırıp suyla kıvam aldıktan sonra hazırladığınız kalıba döküp iyice kuruduktan sonra kullanabilirsiniz kum karıştırmanın faydası hem bi miktar boşluklu yapı oluşturup nem geçişini kolaylaştırıyor hem de daha dayanıklı yapıyor youtubeda aratırsanız görebilirsiniz ben çok memnundum

d colony youtube kanalında örnekleri var bakabilirsiniz

ToprakCanigür

Larva
Üye
O 17845388957614278268909820627508.jpgzaman dekorasyon olsun.