Kil/seramik atölyesi varmış kilden formikaryum yaparsam karıncalar için sağlıklı olur mu? Sağlıksız ise dekorasyon için kullanırım.
Kil sağlık konsunda bir problem yaratmaz düşüncesindeyim sonuçta topraktan yapılan bir malzeme (atölyede kullanılan kahverengi killer.) fakat nemlendirme konusu sıkıntı yapabilir.Kil/seramik atölyesi varmış kilden formikaryum yaparsam karıncalar için sağlıklı olur mu? Sağlıksız ise dekorasyon için kullanırım.
Nasıl yapılıyor? Arama yerine kilden formikaryum yazınca sonda.Kilden yapılan objenin suya karşı dirençli olması için vernik kullanılıyor. Benim bildiğim doğal vernikte yok, belki çeşitli reçine gibi ürünler. Verniklenmeyen kilin ömrü kısalır dış etkenlere karşı savunmasız olur, helede su. Çeşitli türlerinde hernekadar fırınlanmış olsa da kile zamanla zarar verebileceğini düşünüyorum. Belki destek amaçlı bir kabın içine koyarak şekil verirseniz olur, fakat öbürtürlü kırılması kolay bir malzeme olucağı için ben pek riske girmezdim. Ayrıyeten burada atölyenin kullanıcağı kilin içeriğide önemli çoğu üründe kimyasal bulunuyor.
Diğer konuyu bulamadım. Rica etsem bırakır mısınız?
zaman dekorasyon olsun.
karincaciftligim.com