Ormanda pheidole/tetramorium olduğunu düşündüğüm birkaç kraliçe buldum. Bir taşın altında yüz civarı atale, yumurta ve pupa bulunması kesin uçuş olduğunun bir göstergesi mi, beklemeli miyim yoksa ateleler sadece kontrol mu ediyorlar?
Kesin uçuş olduğunun değil ama koloninin uçuşa hazırlık yaptığının göstergesidir. Muhtemelen yakın zamanda uygun hava şartları olursa uçarlar.Ormanda pheidole/tetramorium olduğunu düşündüğüm birkaç kraliçe buldum. Bir taşın altında yüz civarı atale, yumurta ve pupa bulunması kesin uçuş olduğunun bir göstergesi mi, beklemeli miyim yoksa ateleler sadece kontrol mu ediyorlar?
Hava uygunsa uçabilirler.Saat biraz geç olduğu için bugün ihtimal azalmış mıdır peki?
Pheidoleler akşam uçar ama bunların pheidole olduğunu düşünmüyorum. Bu durumda evet, ihtimal azalmış gibi. Fakat cinsini bilmediğim için kesin yorum yapamıyorum.Saat biraz geç olduğu için bugün ihtimal azalmış mıdır peki?
Pheidoleler akşam uçar ama bunların pheidole olduğunu düşünmüyorum. Bu durumda evet, ihtimal azalmış gibi.
Yarın uçarlarsa bulabilirsiniz ama bugün uçarlarsa yarına kalacağını sanmam.Peki yarın aynı noktaya geri dönsem bu akşamki uçuştan kraliçeler bulabilir miyim?
Bulabilirsiniz bir kaç gün bu yuvalarını çevresinde dolaşın yakında uçarlar cinsleri ne belli değil bu arada.Peki yarın aynı noktaya geri dönsem bu akşamki uçuştan kraliçeler bulabilir miyim?
Unutmayın, uçuşlar genel olarak nemli ve az rüzgarlı zamanlarda olur.Teşekkürler herkese buradan uzak oturduğum için bekleyebileceğimi sanmıyorum ama kontrol edeceğim yarın da
Yarınada kalabilir şans işi.Yarın uçarlarsa bulabilirsiniz ama bugün uçarlarsa yarına kalacağını sanmam.
Yarınada kalabilir şans işi.