Kerevit hakkında sorular

emre9293

Majör
Üye
Dar Kıskaçlı Kerevit beslemek istiyorum, bazı sorularım var.

15 litre alan yeterli olur mu?
Full su dolu değil de belli bir kısım karasal, belli bir kısım sulu yapacağım. Olur mu? (Paludarium gibi)
Yem olarak önerebileceğiniz marka var mı? Trendyol Canlıpetshop'un "Tropikal Karides Yengeç Kerevit Kurbağa Yemi" ürünü olur mu? Ek olarak un kurdu ve bazı sebzeleri de veririm.

emre9293

Majör
Üye

Full su dolu değil de belli bir kısım karasal, belli bir kısım sulu yapacağım. Olur mu? (Paludarium gibi)
Yem olarak önerebileceğiniz marka var mı? Trendyol Canlıpetshop'un "Tropikal Karides Yengeç Kerevit Kurbağa Yemi" ürünü olur mu? Ek olarak un kurdu ve bazı sebzeleri de veririm.
Üste çıksın diye yazıyorum.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye

Dediğiniz türü en azından ''dar kıskaçlı'' adlandırmasıyla duymadım. Çoğunlukla protein ağırlıklı beslenen canlılar oldukları için küçük cüce kerevit türleri için bile su hacmi sınırlı o yüzden ya bu akvaryumda bakacaksanız tamamen sucul bir ortamda ya da biraz daha hacimli bir akvaryum kullanıp o şekilde paludaryum modeli oluşturmanızı tavsiye ederim. Kuru yem olarak dediğiniz ürünü kullanabilirsiniz ancak diyetlerinin büyük bölümünü canlı yem olarak vermenizi tavsiye ederim.