kendi prens ve prenseslerimizi nasıl yaparız(kendim teraryumumuzda kraliçe uçuşları gibi)

Heaz

Larva
Üye
Bildiğim bir prens üretme tekniği var döllenememiş bir kraliçe sadece erkek yani prens karıncalar yumurtluyor diye biliyorum ama geri kalan kısmını bilmiyorum, youtubeden yaptığım araştırmalarda hiç bir şeye ulaşamadım.
Biliyorsanız yazarsanız sevinirim.

Vazonax

Yumurta
İlklerden
Üye
Bu döngüyü kendin oluşturman çok zor, evet dollenmemiş kraliçeler partenogenez yoluyla erkek bireyler üretebilir fakat kraliçe üretemez ayrica her döllenmemiş kraliçe yumurtlamıyor yani bu yolla dediğin olamaz ama esaret altındaki çok büyük koloniler bir yerden sonra prens ve prenses üretimine başlıyor fakat uçuş yapmıyorlar üretilen alateler normal işçi gibi çalıştıktan sonra ömürleri dolunca ölüyorlar fakat olmaz diye bir şey yok eger uygun şartları bir şekilde saglarsan uçuş yapmalarının önünde herhangi bir şey yok tabi ki bu konuda biraz daha deneysel çalışman lazım bunun pek fazla örneğinde yok sanırım ama kendi yöntemlerini deneyebilirsin mesela outworldü kapağı açık şekilde dışarıya bağlamak veya ciddi anlamda büyük bir outworlde(uçabilsinler diye) gereken şartları denemeye çalışmak gibi ama tabi böyle kesin birşey yok kendin denemen gerek

Son düzenleme: