Selamlar dostlar bu günlüğü bir arşiv olarak kullanmak üzre buraya bırakıyorum.
Yeni bulduğum ve 1 hafta önce tüp yerleşimini yaptığım Burucellayı sizlere tanıtmak isterim.
Burucella, Dağlık bir bölgede, bir okulun öğretmenler sınıfında bulundu.
Bulunduğu andaki hava şartları verisi:
Mite baskını mı?!
İlk karede mite olduğunu düşündüğüm bir fazlalık gördüm, fakat 2. Karede görmüş olduğunuz gibi bu oluşum karıncanın kütikulasına tutunmuş, yapışık bir vaziyette değil.

Tahminimce öğretmenler odasında bulunmuş olmasının verdiği güce dayanarak bir susam tanesi olduğunu düşünüyorum. Fakat deneyimli hobici büyükler ve kardeşler bilgilendireceklerdir.
(Kütikula: Kabuk, dış iskelet)
Zor bir tedavi.
Mite olduğunu düşünmediğim mite'ı (evet o bir miteimiş) sorununu çözdüm, biraz zorladı. Kraliçeyi fazlasıyla strese soktum. Şuan yapacağım tek şey tüpü çekmecede kaldırıp 2-3 hafta hiç dokunmamak olacak.

Yeni bulduğum ve 1 hafta önce tüp yerleşimini yaptığım Burucellayı sizlere tanıtmak isterim.
Burucella, Dağlık bir bölgede, bir okulun öğretmenler sınıfında bulundu.

Bulunduğu andaki hava şartları verisi:
7 Nisan 2026 | Saat 15:00 - 16:00 Verileri
- Sıcaklık: 17°C (Günün zirve noktası)
- Hissedilen Sıcaklık: 16°C (Hafif rüzgar etkisiyle)
- Gökyüzü: Açık / Az Bulutlu (Güneşli bir hava hakimdi)
- Nem Oranı: %38 (Günün en düşük nem seviyeleri)
- Yağış: Yok (%0 ihtimal)
- Rüzgar: 18 km/s (Kuzeybatı yönünden, orta şiddette esinti)
Mite baskını mı?!
İlk karede mite olduğunu düşündüğüm bir fazlalık gördüm, fakat 2. Karede görmüş olduğunuz gibi bu oluşum karıncanın kütikulasına tutunmuş, yapışık bir vaziyette değil.

Tahminimce öğretmenler odasında bulunmuş olmasının verdiği güce dayanarak bir susam tanesi olduğunu düşünüyorum. Fakat deneyimli hobici büyükler ve kardeşler bilgilendireceklerdir.
(Kütikula: Kabuk, dış iskelet)
Zor bir tedavi.
Mite olduğunu düşünmediğim mite'ı (evet o bir miteimiş) sorununu çözdüm, biraz zorladı. Kraliçeyi fazlasıyla strese soktum. Şuan yapacağım tek şey tüpü çekmecede kaldırıp 2-3 hafta hiç dokunmamak olacak.

Ekli dosyalar
Son düzenleme: