Kendi Çapında Arşiv.

Mathilda

Larva
Üye
Selamlar dostlar bu günlüğü bir arşiv olarak kullanmak üzre buraya bırakıyorum.

Yeni bulduğum ve 1 hafta önce tüp yerleşimini yaptığım Burucellayı sizlere tanıtmak isterim.

Burucella, Dağlık bir bölgede, bir okulun öğretmenler sınıfında bulundu.17901.jpg
Bulunduğu andaki hava şartları verisi:

7 Nisan 2026 | Saat 15:00 - 16:00 Verileri

• Sıcaklık: 17°C (Günün zirve noktası)
  • Hissedilen Sıcaklık: 16°C (Hafif rüzgar etkisiyle)
  • Gökyüzü: Açık / Az Bulutlu (Güneşli bir hava hakimdi)
  • Nem Oranı: %38 (Günün en düşük nem seviyeleri)
  • Yağış: Yok (%0 ihtimal)
  • Rüzgar: 18 km/s (Kuzeybatı yönünden, orta şiddette esinti)
Eve ilk getirildiği anda uzakta olduğum için aile fertlerime tarif ederek bir test tüpü hazırlattım. Bu fotoğraf 1. Haftasından bir kare, yumurta sayısı görmüş olduğunuz üzre. Besleme yapılmadı, 7 gündür bizimle ve eve geldiğinden 1 gün sonra kanatlarını döktü. Messor sp olduğunu düşünüyorum, hatta cahilce bir tahmin yapmak gerekirse Stractus . İlerleyen süreçte beraber fotoğraflı şekilde verilerini tutacağım.

Mite baskını mı?!

İlk karede mite olduğunu düşündüğüm bir fazlalık gördüm, fakat 2. Karede görmüş olduğunuz gibi bu oluşum karıncanın kütikulasına tutunmuş, yapışık bir vaziyette değil.
17922.jpg

Tahminimce öğretmenler odasında bulunmuş olmasının verdiği güce dayanarak bir susam tanesi olduğunu düşünüyorum. Fakat deneyimli hobici büyükler ve kardeşler bilgilendireceklerdir.

(Kütikula: Kabuk, dış iskelet)

Zor bir tedavi.

Mite olduğunu düşünmediğim mite'ı (evet o bir miteimiş) sorununu çözdüm, biraz zorladı. Kraliçeyi fazlasıyla strese soktum. Şuan yapacağım tek şey tüpü çekmecede kaldırıp 2-3 hafta hiç dokunmamak olacak.

17941.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20260415_002543.jpg
    IMG_20260415_002543.jpg
    46.9 KB · Görüntüleme: 5
  • 17922.jpg
    17922.jpg
    36.5 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme:

emin_kaya94

Yumurta
Üye
Hocam riske değmez bence elle müdehale edin çok strese sokmadan nazikçe alabilirsiniz kulak çöpü vs kullanarak.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye