Benimki de
@MustafaPX 'nınkine benzerdi. Daha yeni karıncaların için bir kuluçka makinesi hazırlamıştım ve son yapmam gereken termostat ayarlarını yapmaktı. Her şey yolunda gidiyor gibi gözüküyordu. Kuluçkanın düşeceği en alt ayarı ve duracağı en üst ayarı ayarlamıştım. Her şey hazırdı. Ancak sonra olanlar şans denen şeyin ne kadar da garip bir şey olduğunu bana hatırlattı:
Kuluçkanın en alt ayarı ile en üst ayarını ters yapmıştım. Yani aslında bu şu demek oluyor, termostat hiç durmadan çalışacaktı, bu da kablolar eriyene kadar, sistem patlayana kadar içerisi
ısınacaktı anlamına geliyor..
Kuluçkayı çalıştırdım ve salona gittim, biraz hava alasım gelmişti. Olacaklardan habersizdim.. Salonda otururken telefona dalmışım, birdenbire içime bir şüphe düştü ve gidip kuluçka makinesine bakasım geldi. Olur ya rastgele aklınıza bir şey gelir onu düşünürsünüz, benimde aklıma telefona daldıktsn sonra gidip bakasım gelmişti. Döndüğümde ne göreyim? Gözlerim pörtledi: Sıcaklıkölçerde yazan değer:
68 °C.
Hemen fişi çektim ve karıncalara baktım, tahmin ettiğiniz gibi hepsi telef olmuştu. Ancak o sırada aklıma karıncalar gelmedi, ya evde olmasaydım? Ya 10 15 dakikalığına evden çıksaydım. Neler olurdu..?