Kaza ve örnekler

MustafaPX

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar, herkes yaşadığı kazalar varsa yazarsa eğlenceli ve yeni başlayanlar ya da deneyimliler için bir uyarı gibi olur.

Bir ara bir kutuya sarı ampullerden koydum. Akşamdan sabaha kadar açıktı. İçine de bir kanatlı kraliçe koydum, belki yumurtlar diye. Sonra ertesi sabah baktığımda pişmişti; kutu bile yanacak kadar ısınmış. Böyle şeylerde dikkatli olalım. Isıtıcı benzeri şeyler yangına sebep olabilir.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
İçinde camponotus cinsi kraliçe, yumurtalar ve canlı yem bulunan bir tübü yanında destek olmadığı için masadan düşürdüm. Şanslıyım ki tüp kırılmadı, dikkat edilmesi gerek bir şey.

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Merhaba arkadaşlar, herkes yaşadığı kazalar varsa yazarsa eğlenceli ve yeni başlayanlar ya da deneyimliler için bir uyarı gibi olur.

Bir ara bir kutuya sarı ampullerden koydum. Akşamdan sabaha kadar açıktı. İçine de bir kanatlı kraliçe koydum, belki yumurtlar diye. Sonra ertesi sabah baktığımda pişmişti; kutu bile yanacak kadar ısınmış. Böyle şeylerde dikkatli olalım. Isıtıcı benzeri şeyler yangına sebep olabilir.
Bir ara abimle birlikte, cinsini bilmediğimiz bir örümceği incelemek için kavanoza koymuştuk. Ağzında yumurtalarını taşıdığı bir kese vardı (ne olduğunu tam olarak bilmiyorduk). Kavanozu camın önüne koyup orada unuttuk. Yaklaşık üç saat sonra baktığımızda, maalesef örümcek ölmüştü. Yumurta kesesini incelerken bir anda kese yırtıldı ve etrafa yüzlerce örümcek yayıldı. Hayatımda yaşadığım en kötü olaydı.

MustafaPX

Pupa
Üye
İçinde camponotus cinsi kraliçe, yumurtalar ve canlı yem bulunan bir tübü yanında destek olmadığı için masadan düşürdüm. Şanslıyım ki tüp kırılmadı, dikkat edilmesi gerek bir şey.
Bende de oluyor çok gıcık bir durum araknı dönüyorsun tüp gözünü önünde yuvarlanıyor kanserlik durum.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Bende de oluyor çok gıcık bir durum araknı dönüyorsun tüp gözünü önünde yuvarlanıyor kanserlik durum.
Evet. Ben tüpü görmedim ama. Pat diye bir çarpma sesi geldi, korktum ve şok oldum. Tüp kırılmayınca biraz rahatlık geldi bari.

kartals0

Larva
Üye
Eylül Ayı'nın ortasında şu zamana kadar denk geldiğim en büyük uçuştan aldığım 10 Tetramorium Kraliçemin 8 tanesini modemin dışarı verdiği ısı yüzünden haşlanmış halde buldum. Durumla karşılaştığımda yarım saat test tüpleriyle bakışmıştım. 2 ay öyle kaldılar kıyamadım atmaya ve multi için çok elverişli duruyorlardı. Aynı koloninin kraliçeleri aynı koloninin prensleriyle çiftleştiğine çok emindim. Tecrübeleri hatalardan kazanmak bu kadar zor olmamalı :)

creal

Media
Üye

Balkonda besleme yaparken, un kurtlarımı güneş altında unuttum. Gelip baktığımda hepsi kızarmışdı. 🙁

Nozomi

Larva
Üye
Ben küçükken yusufçuk beslemek isterdim. bi piknik gezisi sıradında elimdeki saklama kaplarına koyup yakaladığım mavi yusufçuğu eve getirmiştim. yaşadığı ortamı taklit etmek için 5 Litrelik bir su bidonunun içine toprak ve birkaç bitki koydum ve biraz nemlendirdim. Saklama kanındaki yusufçuğu bidona aktarmaya çalışırken yusufçuk kaçtı. Dışarda olduğum için hiç yakalamaya çalışmadım orda bi 2dk oturup olayı sindirmeye çalıştım

HalilSezai

Larva
Üye
messor cinsi karıncamı tüp değişimi yapacaktım geçmesini bekledim baktım olmuyor manuel yapayım dedim baş aşağı koydum geçmesi için fakat tüpler ardından bacağı kaldı yanlışlıkla bacağı sakatlanmıştı yerde sürüyordu fakat 1 hafta sonra toparladı bir daha manuel transfer yapmam.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ben test tüpünde ki kraliçemi lağıma düşürmüştüm, çok içler acısı bir durumdu. Kraliçeyle göz göze gelip bakıştık, helallik istedim.

Mustafaf

Media
Üye
Elimde iki adet Aphaenogaster subterranea kolonisi vardı. İkisi de üstü açık outworld sistemindeydi. Bir gün, A kolonisinin transferi için yeni bir tüp hazırlayıp outworld'e ekledim. Ancak ben farkında olmadan B kolonisi bir şekilde kendi bariyerini aşmış ve direkt bu yeni takılan tüpe girerek yerleşmiş. Ben durumu başta fark etmedim. Tüpe bakınca bir koloni vardı ve ben A kolonisinin taşındığını düşündüm. Ta ki A kolonisinin eski tüpüne bakana kadar. İçeride birçok ölü işçi vardı. B kolonisinin eski tüpüne baktığımda ise tamamen boş olduğunu gördüm.İşte o an anladım: B kolonisi A’nın alanına girip istilacı gibi davranmış ve koloni çatışması yaşanmış. Sonuç olarak A kolonisi tamamen yok oldu, elimde sadece B kaldı. Banada ders oldu, bidaha açık outworld kullanmadım.

Son düzenleme:

Nozomi

Larva
Üye
messor cinsi karıncamı tüp değişimi yapacaktım geçmesini bekledim baktım olmuyor manuel yapayım dedim baş aşağı koydum geçmesi için fakat tüpler ardından bacağı kaldı yanlışlıkla bacağı sakatlanmıştı yerde sürüyordu fakat 1 hafta sonra toparladı bir daha manuel transfer yapmam.
Travma yaşamışsın reis
Bana olsa ödüm kopardı sakat kraliçeye bakarken

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben de bir şey anlatayım madem:). Hobide yeni olduğum dönemler karıncalara ek olarak tarantula da beslemeye başlamıştım. Bir tane M. balfouri tarantulam vardı daha l4 civarıydı sanırım. Bu tarantula bana yurt dışından geldi. Ve gelirken kargo sırasında kabuk atmış. Bana geldiğinde de bir türlü yemek yediremedim ben buna. 1 hafta, 2 hafta, 3 hafta... Bayağı bi' süre bu arkadaş yemek yemeyi reddetti. Ben de yemek yemeden kabuk atmayacağına güvenerek bi' tane yavru tartarayı içeri attım. Kendisi yer diye ellemedim bi' süre. Öyle 5-6 gün falan ellemedim tarantulaya.

5-6 gün sonra tarantulayı kontrol edeyim dedim, tartarayı yemiştir herhalde. Sonra kontrol için kapağı açtım... Kapağı ilk açtığımda bir gariplik vardı ama hemen anlayamadım. Tarantulam kabuk atmıştı? Herhalde tartarayı yiyip kabuk attı diye sevindim ilk başta, kabuk parçaları vesaire vardı. Baktım benim balfo aşağılarda, bunu bi' dürttüm.

Arkadaş hayvanın 4 bacağı kalmış! Hiçbir şey yemeden kabuğa girmiş ve içeride kalan tartara tarantulam kabuktayken bacaklarını yemiş. Garibim yürüyemiyordu doğru düzgün. 1 hafta dayanabildi ve öldü kendisi.

Tartara ise hala orada tıkır tıkır geziniyordu. O tartarayı ceza olarak Stromatopelma calceatum tarantulama yem ettim:ROFLMAO:. Bilmeyenler için kendisi dünyanın en zehirli türlerinden birisidir.

O günden beri asla hiçbir yemi içeride bırakmam. Çok büyük ders oldu ve olan gariban balfo'ma oldu. RIP Balfo.⚰️

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bende 3 tane Messor kraliçesi vardı ve giriş pamuklarını biraz az yapmıştım yani gevşek olmuştu.Neyse sonra üçünüde dolabın üstüne ışık almıyor diye koymuştum sonra 1 hafta geçti ve kontrol ettiğimde hepside tüpten çıkıp gitmişler.Epeyce aradım ama bulamadım inşallah 3-5 yıl sonra kıyafetlerimin arasında bi koloniye denk gelmem😁😁

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Benimki de @MustafaPX 'nınkine benzerdi. Daha yeni karıncaların için bir kuluçka makinesi hazırlamıştım ve son yapmam gereken termostat ayarlarını yapmaktı. Her şey yolunda gidiyor gibi gözüküyordu. Kuluçkanın düşeceği en alt ayarı ve duracağı en üst ayarı ayarlamıştım. Her şey hazırdı. Ancak sonra olanlar şans denen şeyin ne kadar da garip bir şey olduğunu bana hatırlattı:

Kuluçkanın en alt ayarı ile en üst ayarını ters yapmıştım. Yani aslında bu şu demek oluyor, termostat hiç durmadan çalışacaktı, bu da kablolar eriyene kadar, sistem patlayana kadar içerisi ısınacaktı anlamına geliyor..

Kuluçkayı çalıştırdım ve salona gittim, biraz hava alasım gelmişti. Olacaklardan habersizdim.. Salonda otururken telefona dalmışım, birdenbire içime bir şüphe düştü ve gidip kuluçka makinesine bakasım geldi. Olur ya rastgele aklınıza bir şey gelir onu düşünürsünüz, benimde aklıma telefona daldıktsn sonra gidip bakasım gelmişti. Döndüğümde ne göreyim? Gözlerim pörtledi: Sıcaklıkölçerde yazan değer: 68 °C.

Hemen fişi çektim ve karıncalara baktım, tahmin ettiğiniz gibi hepsi telef olmuştu. Ancak o sırada aklıma karıncalar gelmedi, ya evde olmasaydım? Ya 10 15 dakikalığına evden çıksaydım. Neler olurdu..?

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Benimki de @MustafaPX 'nınkine benzerdi. Daha yeni karıncaların için bir kuluçka makinesi hazırlamıştım ve son yapmam gereken termostat ayarlarını yapmaktı. Her şey yolunda gidiyor gibi gözüküyordu. Kuluçkanın düşeceği en alt ayarı ve duracağı en üst ayarı ayarlamıştım. Her şey hazırdı. Ancak sonra olanlar şans denen şeyin ne kadar da garip bir şey olduğunu bana hatırlattı:

Kuluçkanın en alt ayarı ile en üst ayarını ters yapmıştım. Yani aslında bu şu demek oluyor, termostat hiç durmadan çalışacaktı, bu da kablolar eriyene kadar, sistem patlayana kadar içerisi ısınacaktı anlamına geliyor..

Kuluçkayı çalıştırdım ve salona gittim, biraz hava alasım gelmişti. Olacaklardan habersizdim.. Salonda otururken telefona dalmışım, birdenbire içime bir şüphe düştü ve gidip kuluçka makinesine bakasım geldi. Olur ya rastgele aklınıza bir şey gelir onu düşünürsünüz, benimde aklıma telefona daldıktsn sonra gidip bakasım gelmişti. Döndüğümde ne göreyim? Gözlerim pörtledi: Sıcaklıkölçerde yazan değer: 68 °C.

Hemen fişi çektim ve karıncalara baktım, tahmin ettiğiniz gibi hepsi telef olmuştu. Ancak o sırada aklıma karıncalar gelmedi, ya evde olmasaydım? Ya 10 15 dakikalığına evden çıksaydım. Neler olurdu..?
Karıncaları geçtim size bir şey olabilirdi hocam Allah korumuş. Geçmiş olsun.