Kayıp Helenalar

renginmon

Yumurta
Üye
Selamlar,

Akvaryumumda betta ve bloody Mary karidesleri yanında, bol bol ramshorn ve adi salyangoz var. Ek olarak 2 standart bir de beyaz Helena salyangozum vardı fakat standart olanlardan biri ölmüş. Ekledikten 2 gün sonra hareket etmişti bir tanesi, belki de odur ölen.
Diğer iki helenayı ise bulamıyorum. Taş ve dalları kaldırıp sağlarına sollarına baktım, bitkilerde de göremedim.
Zeminin en üstünde aqua clay var, kendilerini gömmüş olabilirler ama en fazla kaç gün gömülü kalırlar?

Su değerlerimi test etmedim ama akvaryumdaki diğer canlılarda bir sorun yok.

407d0cdd-c4a1-41d9-a9d9-0ad666b65a64.jpeg

Son düzenleme:

Utgea

Replete
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Oldukça uzun süre gömülü kalabiliyorlar hatta size şöyle söyliyeyim akvaryumu tamamen boşaltıp kuruması için güneşin altında 1 hafta beklettiğim topraktan 15-20 gün sonra yeni kurulumda canlı 6-7 tane katil salyangoz çıkmışlığı var. Ancak sizin durumunuzda eğer yaşıyorlarsa beslenmek için illaki çıkacaklardır, gece akvaryum ışıkları kapattıktan bir süre sonra telefon feneri ile kontrol edin genelde gece vakti daha aktifler

renginmon

Yumurta
Üye
Oldukça uzun süre gömülü kalabiliyorlar hatta size şöyle söyliyeyim akvaryumu tamamen boşaltıp kuruması için güneşin altında 1 hafta beklettiğim topraktan 15-20 gün sonra yeni kurulumda canlı 6-7 tane katil salyangoz çıkmışlığı var. Ancak sizin durumunuzda eğer yaşıyorlarsa beslenmek için illaki çıkacaklardır, gece akvaryum ışıkları kapattıktan bir süre sonra telefon feneri ile kontrol edin genelde gece vakti daha aktifler
Dediğiniz gibi gece tekrar kontrol edeceğim. Akvaryumda çok sık görmüyordum zaten fakat birinin ölüsünü bulunca endişelendim. Akvaryuma eklediğimde 2 gün hareketsiz durmuştu biri, belki yine durum öyledir diye canlı yem akvaryumuma attım. Atar atmaz gammaruslar yemeye başladı.

Ekli dosyalar

• IMG_8906.png
    IMG_8906.png
    237.3 KB · Görüntüleme: 1

renginmon

Yumurta
Üye
Dediğiniz gibi gece tekrar kontrol edeceğim. Akvaryumda çok sık görmüyordum zaten fakat birinin ölüsünü bulunca endişelendim. Akvaryuma eklediğimde 2 gün hareketsiz durmuştu biri, belki yine durum öyledir diye canlı yem akvaryumuma attım. Atar atmaz gammaruslar yemeye başladı.
Beyaz olan ortalığa çıkmış 😮‍💨

Ekli dosyalar

• IMG_8910.jpeg
    IMG_8910.jpeg
    45.4 KB · Görüntüleme: 2