Karıncaya nasıl bakmalıyım?

WradSX

Yumurta
Üye
Öncelikle merhaba ilk defa karınca besleyeceğim hobi hakkında bilgim var ama teyit etmek istiyorum.

Öncelikle elimde şuan bir test tüpü yok, şırınganın içinde kraliçe karınca. Karıncanın türüne bakmadım bugün çok sarstığım için stres yapmasını istemiyorum.

Şırıngada su var, etrafı kartonla çevrili karanlıkta saklıyorum.

Nemli bir ortamı var ama kraliçe nemli pamuktan uzak duruyor, normalde yaklaşması gerekmiyor mu?

Ve ilk işçi çıkana kadarda yem vermeyeceğim. Ve canlı yemim yok alternatif olarak sucuk, yumurta beyazı, yumurta sarısı, et, tavuk, kuruyemiş vs. versem sorun olur mu?

teşekkürler

waynhen

Pupa
Üye
Hocam şırıngada başlangıç için durabilir evet sorun olmaz.Yerinde olsam şu an direk cinsini öğrenmek için resimlerim sonra bırakırsın dinlenmeye.Nemli kısıma geçer zamanla daha yeni bı ortamda alışması zaman alır.Türe görede besleme yaparsın.Yem konusunda yine karıncanın cinsini öğrenmen gerek.Söylediğin gıdalarla da genelde besleme yapılıyor.Tabi karıncan sever veya sevmez orası ayrı.Başka bir yardıma ihtiyacın olursa yazarsın.

WradSX

Yumurta
Üye
Hocam şırıngada başlangıç için durabilir evet sorun olmaz.Yerinde olsam şu an direk cinsini öğrenmek için resimlerim sonra bırakırsın dinlenmeye.Nemli kısıma geçer zamanla daha yeni bı ortamda alışması zaman alır.Türe görede besleme yaparsın.Yem konusunda yine karıncanın cinsini öğrenmen gerek.Söylediğin gıdalarla da genelde besleme yapılıyor.Tabi karıncan sever veya sevmez orası ayrı.Başka bir yardıma ihtiyacın olursa yazarsın.
hocam cinsini öğrendim prenolepis nitens

Dwis

Yumurta
Üye
hocam cinsini öğrendim prenolepis nitens
Şekerli/Ballı su ve böceklerle beslenirler
Haşlanmış yumurta ve diğer şeyleri bazı koloniler kabul etmeyebilir eğer kabul etmezse mecbur böcek ve ya farklı protein kaynakları bulmanız gerekir ilk işçiye kadar beslemenize gerek yok