Yemiyorlar bende işe yaramadı sende dene olmazsa bozulmadan kedilere verKarıncalara kedi maması verilir mi? Çok az miktarda olacak ve haftada bir kez verilecek şekilde olursa zehirlenme ya da herhangi bir sakıncası olur mu?
Abi ben böyle kedi maması, haşlanmış yumurta gibi şeyleri verirsek mite yapabilceğini duymuştum.arada bir verilmesinde sakınca yok, ama sabit bunlar ile beslemek @Atlasars arkadaşımızın da dediği gibi uzun vadede sıkıntı yaratabilir. zira bunlar kedilere uygun şekilde üretilmiş besinler. Ucuz olan ürünlerde de tuz oranı çok fazla olabiliyor, bunlar kedilere bile uzun vadede zarar vermektedir. Ek olarak da raf ürünü oldukları için koruyucu maddeler karıncalara uygun olmayabilir. riske gerek yok
zaten karıncaları da haftada 2 kadar proteinle besliyoruz. haftada bir demek %50 bununla beslemek demek,arada birden çok uzak, belki yem bulamadığımız zaman bunu verebiliriz.
Aşırı titiz davranmak gerekiyor, yumurta çok çabuk bozuluyor, zamanından önce almazsan zehirleme yapıyor, koloninin yarısını kaybetmiştim . 10-15 kişilik bir koloniydiAbi ben böyle kedi maması, haşlanmış yumurta gibi şeyleri verirsek mite yapabilceğini duymuştum.
Yani ben 3-4 saat bırakıyorum yerlerse 30 dakikada bile yerler.Ben arada yumurta veriyorum. 12-24 saat içinde kalanını alıyorum. Ben kolonide bir sıkıntı göremedim ama size de danışayım. Tahmini kaç saat durursa sıkıntı olmaya başlar acaba?
Deneyebilirsin bi problem olmaz. Zaten kabul etmezlerse yemeyecekler ve farkına varacaksın. Baktın beğenmediler bı daha vermezsin zaten.Arkadaşlar, zaten kendim un kurdu üretebiliyorum. 2–3 haftada bir ek gıda olarak versem diye sormuştum.
Un kurdu yeterli zaten ancak diyetlerini çeşitlendirmek istiyorsan yolda bulduğun böcekler bile bir alternatif. Moriolarla bufalolarda keza kurt çeşitleri. Hamam böceği üretimi de deneyebilirsin. Ama doğada bulduğun canlıları vereceksen öncesinde ya kaynat ya da dondur ki zararlı mikroorganizmalar etkisiz hale gelsin. Arkadaşların dediği doğru, pet hayvanları için üretilen mamaların doğallığı hak getire. Mamadan daha mantıklı alternatifler mevcut yani. Ama dediğim gibi ben zararı olacağını çok düşünmüyorum en fazla yemezler.Arkadaşlar, zaten kendim un kurdu üretebiliyorum. 2–3 haftada bir ek gıda olarak versem diye sormuştum.