Kraliçeyi başka bir yere koyduktan sonra kürdanı ıslatıp yumurtalara zarar vermeden tek tek aktarın en son kraliçeyi koyun.Karıncamın tüpündeki su bitti sayılır, ama yeni yumurtladı nasıl aktarım yapacağım?
yeni bir test tüpü hazırlayın, sonra kraliçenin olduğu tüp ile ağızlarını bantlayın, karartıyı yeni tüpe takın ve kraliçenin yumurtalarını karartılı olan yeni tüpe geçirmesini bekleyin.Karıncamın tüpündeki su bitti sayılır, ama yeni yumurtladı nasıl aktarım yapacağım?
Neredeyse bir gün oldu ama tık yok gitmiyor. Napmalıyım?Transfer videosunu izlemenizi öneririm, transfer işlemi gerçekleştireceğiniz tüpü karartın, diğer tüpü aydınlıkta bırakın. İç güdüsel olarak kraliçe karanlık tarafa geçecektir. Ayrıca yeni tüpteki nem oranını da algılayacağı için o tarafa geçme eğilimi gösterecktir. Dikkat etmeniz gereken husus ise , transfer işlemi yaparken tüpleri emniyetli bir şekilde birbirine bağlayın kaçmaya mahal vermeyin.
Neredeyse bir gün oldu ama tık yok gitmiyor. Napmalıyım
Nazikçe manuel transfer yapabilirsiniz özenli ve dikkatliNeredeyse bir gün oldu ama tık yok gitmiyor. Napmalıyım?
El işçiliğim çok kötü ve elim titriyor. Korkuyorum zarar vermekten.Nazikçe manuel transfer yapabilirsiniz özenli ve dikkatli
Hocam yanında tohumlar var üstüne düşerse sıkıntı çıkarmı?Hocam kraliçeyi yavaşça diğer tüpe silkele. Yumurtaları ıslak kürdan, çubuk vb. Bir şeyle al diğer tüpe koy.
Aktaracağınız tüp aşağıda kalacak şekilde tüpleri hafif çaprazla kraliçenin bulunduğu yani yukarıda kalan tüpü hafif hafif salla kraliçe aşağıya düşünce kapat diğer tüpten yumurtaları ıslak kürdan ile nazikçe topla ve yeni tüpe aktarEl işçiliğim çok kötü ve elim titriyor. Korkuyorum zarar vermekten.
Sıkıntı olmazHocam yanında tohumlar var üstüne düşerse sıkıntı çıkarmı?
Niye o kadar tohum koydun tüpe daha işçisi bile yokHocam yanında tohumlar var üstüne düşerse sıkıntı çıkarmı?
Hocam onları alın diğer tüpe koyun ve kraliçeyi yavaşça silkeleyin ya da tıkama pamuğunu aç ve kraliçeyi bir tüpe al. Sonra yumurtaları al diğer tüpe koy ve kraliçeyi tüpten yumurtalı tüpe koyun.Hocam yanında tohumlar var üstüne düşerse sıkıntı çıkarmı?
Yanlışlıkla fazla koydum az boşaltacaken hepsini koydum geri ellemedim.Aktaracağınız tüp aşağıda kalacak şekilde tüpleri hafif çaprazla kraliçenin bulunduğu yani yukarıda kalan tüpü hafif hafif salla kraliçe aşağıya düşünce kapat diğer tüpten yumurtaları ıslak kürdan ile nazikçe topla ve yeni tüpe aktar
Sıkıntı olmaz
Niye o kadar tohum koydun tüpe daha işçisi bile yok
Hocam hallettim ama bir kaç yumurtayı alamadım aşırı küçüklerdi yapışamıyolarda 3-4 tane felan. Ama büyük yumurtaların hepsini aldım. Karıncayı alırken ben bir şey yapmadım çubuğu ısırdı bende direkt taşıdım yeni tüpe. Şuan yeni tüpte karanlığa koydum bir hafta açıp bakmayacağım, fakat bir yumurtası baya büyümüştü ve hafif kahverengi olmuştu karınca şeklini almıştı. Sizce 3 gün sonra kontrol edip ona göre un kurdu vereyimmi ilk işçisi çıktığı için?Aktaracağınız tüp aşağıda kalacak şekilde tüpleri hafif çaprazla kraliçenin bulunduğu yani yukarıda kalan tüpü hafif hafif salla kraliçe aşağıya düşünce kapat diğer tüpten yumurtaları ıslak kürdan ile nazikçe topla ve yeni tüpe aktar
Sıkıntı olmaz
Niye o kadar tohum koydun tüpe daha işçisi bile yok
Evet şimdilik inzivaya çekin onu karanlık titreşimsiz bir şekilde kalsın biraz rahatlasın daha sonra titremeden çok hızlı kontrol edersiniz işçi çıkmış mı diyeHocam hallettim ama bir kaç yumurtayı alamadım aşırı küçüklerdi yapışamıyolarda 3-4 tane felan. Ama büyük yumurtaların hepsini aldım. Karıncayı alırken ben bir şey yapmadım çubuğu ısırdı bende direkt taşıdım yeni tüpe. Şuan yeni tüpte karanlığa koydum bir hafta açıp bakmayacağım, fakat bir yumurtası baya büyümüştü ve hafif kahverengi olmuştu karınca şeklini almıştı. Sizce 3 gün sonra kontrol edip ona göre un kurdu vereyimmi ilk işçisi çıktığı için?
Bu işlem birkaç gün sürebilir sorun yok ustamNeredeyse bir gün oldu ama tık yok gitmiyor. Napmalıyım?