Karıncam tüpten hep kaçmaya çalışıyor

HalilSezai

Larva
Üye
Arkadaşlar messor bir kraliçem var ne zaman görsem sulu pamuğu çekerken yakalıyorum ne yapmaya calisiyo anlamadım az öncede ana girişten kaçtı tekrar soktum pamuğu habire çekiştiriyor yumurtlamadı bide ne yapabilirim

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Ortamı ayarlamaya çalışıyordur. Kendi haline bırakın. Tüpün ağızındaki pamuğu sıkı koyun yoksa kaçar.

Tabi su pamuğunun ıslak olduğunu farz ediyorum. Islak değilse suya ulaşmaya çalışıyordur. Pamuğun ıslak olduğundan emin olun.

Son düzenleme:

YAKO

Larva
Üye
Yüksek ihtimal fazla stres yüzünden bunu yapıyor sıcaklık oranı daha yüksek bir odaya veya güneş gören bir odaya koyup havluyla sarabilirsin titreşimleri minimum seviyeye indirmiş olursun. Pamuk kısmın bir tık yumuşak bırakıyorsun galiba çekiştirerek çıkabilir. Biraz daha fazla pamuk kullanarak hava girişi de olabilecek şekliyle tekrar koy. Eğer pamuktan eminsen 1 hafta kontrol etme ama pamuktan hala emin olamıyorsan gün içinde hassas bir şekilde sarsmadan kontrolünü yap ve tekrar karanlıkta bırak stres seviyesi biraz yüksek bir kraliçeye denk gelmişsin 😂