Karincam şekerli sudan ayrılmıyor

HalilSezai

Larva
Üye
Arkadaşlar ilk karıncamı buldum. Şekerli su ile tüp yaptım, pamukla da tıkadım yani herkesin yaptığını yaptım. Kırmızı şeffaf bir şey ile kapladım herkesin yaptığı gibi ama karınca hiç hareket etmiyor. Antenleri azda olsa hareket ediyor ama anlamadım ve şekerli sudan hiç ayrılmıyor. Ne yapabilirim? kraliçe olup olmadığından da emin değilim. Tüm karşılaştırmaları yaptım ve kraliçe olduğuna vardım ama beni bir aydınlatın.

YalnızGaripAdam

Nanitik
Üye
Karıncanın detaylı fotoğraflarını atarsanız forumdaki bilgili arkadaşlar her konuda yardımcı olacaktır.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam normal tüp kurulumu yerine şekerli kurulum yaptığını anlıyorum öylemi? Nem olduğu için pamuğun orada olabilir.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar ilk karıncamı buldum. Şekerli su ile tüp yaptım, pamukla da tıkadım yani herkesin yaptığını yaptım. Kırmızı şeffaf bir şey ile kapladım herkesin yaptığı gibi ama karınca hiç hareket etmiyor. Antenleri azda olsa hareket ediyor ama anlamadım ve şekerli sudan hiç ayrılmıyor. Ne yapabilirim? kraliçe olup olmadığından da emin değilim. Tüm karşılaştırmaları yaptım ve kraliçe olduğuna vardım ama beni bir aydınlatın.
Herşeyden önce test tüpü kurulumunu yanlış yapmışsınız, hazırlarken şekerli su değil hazır içme suyu kullanılır. Hareket etmemesinin sebeplerinden birisi de koyduğunuz şekerli suyun kraliçenin vücudunu yapışkan hale getirip hareket kabiliyetini yok etmesinden kaynaklıdır. Bir an önce tüpü baştan hazırlayın kraliçe vücuduna yeterli oksijen alamaz ve ölür.

Kaptan_spam02

Yumurta
Üye
Hocam limon verin kendini temizlesin

HalilSezai

Larva
Üye
Herşeyden önce test tüpü kurulumunu yanlış yapmışsınız, hazırlarken şekerli su değil hazır içme suyu kullanılır. Hareket etmemesinin sebeplerinden birisi de koyduğunuz şekerli suyun kraliçenin vücudunu yapışkan hale getirip hareket kabiliyetini yok etmesinden kaynaklıdır. Bir an önce tüpü baştan hazırlayın kraliçe vücuduna yeterli oksijen alamaz ve ölür.
Kanka başka bir test tüpüne aldım almadan önce kontrol ettim baya hızlı ve hareketli sağolun bilgilendirme için normal su ile yaptım bu seferkini

Hocam limon verin kendini temizlesin
Hocam verdim limonu çok takmadı herhalde temizlenmeye ihtiyacı yok

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Limona felan gerek yok kardeşim.1-2 damla su koy test tüpünün içine temizlenir o kendisi.