Karıncam öldü

Tetramorium cinsi bir kraliçem vardı. Hemen hemen 10 tane yumurtası vardı. Besleme falan yapmadım, doğal olarak tüpünde su da vardı. Kargoyla geldi elime yaklaşık iki hafta sonra öldü. Neden ölmüştür, neyi yanlış yaptım acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

İlyas16

Replete
Üye
Tetramorium cinsi bir kraliçem vardı. Hemen hemen 10 tane yumurtası vardı. Besleme falan yapmadım, doğal olarak tüpünde su da vardı. Kargoyla geldi elime yaklaşık iki hafta sonra öldü. Neden ölmüştür, neyi yanlış yaptım acaba?
Tetramorium claustral bir türdür, yani başlangıçta besleme yapmanıza gerek yok. Bu yüzden yalnızca besleme yapmamış olmanızın ölüme sebep olduğunu düşünmüyorum. Nem seviyesinin de sizin söylediğiniz gibi uygun olduğunu varsayarsak, hastalık veya parazit gibi başka bir etken ihtimaller arasında olabilir. Bir diğer ihtimal de aldığınız kişinin kraliçeyi uzun süre elinde tutmuş olması; yumurta veya brood tüketimi nedeniyle besin stoğu azalmışsa, teorik olarak açlık da etkili olmuş olabilir ama bunu çok olası görmüyorum. Geçmiş olsun. Tüpün fotoğrafını atabilir veya başka detaylar verebilirseniz daha iyi yorum yapabiliriz.

Enesburak2401

Yumurta
Üye
Sorun olmazsa ben de nasıl öldüklerini öğrenmek isterim. Ben de zamanında bir kırıcığım kaybettim ve o andan itibaren yeniden koloni kuracak cesareti bulamadım. Hem bana hem diğer arkadaşlara yardımcı olması açısından biraz daha detay verir misin?