Karıncam Kraliçe Mi ? Türü Nedir ?

creeperkarınca

Yumurta
Üye
Merhaba, 31.08.2026 Tarihinde Mersin/Toroslar Mevkiinde 86 Metre rakımda bulduğum bu karınca hakkında bildiklerinizi benimle de paylaşır mısınız? İlk defa karınca yakaladım ve şu anlık, internette bulabildiklerimi uyguladım. 25mm * 150mm ölçüde cam test tüpüne söylenildiği şekilde besleme yapmadan, sadece su ile bıraktım. Umarım tür tanımlama için yeterince düzgün fotoğraflayabilmişimdir.

Ekli dosyalar

• FullSizeRender.jpg
    FullSizeRender.jpg
    98.6 KB · Görüntüleme: 28
  • FullSizeRender(1).jpg
    FullSizeRender(1).jpg
    81.6 KB · Görüntüleme: 27
  • FullSizeRender(2).jpg
    FullSizeRender(2).jpg
    71.1 KB · Görüntüleme: 26
  • FullSizeRender(3).jpg
    FullSizeRender(3).jpg
    74.2 KB · Görüntüleme: 28
  • FullSizeRender(4).jpg
    FullSizeRender(4).jpg
    85 KB · Görüntüleme: 30
  • FullSizeRender(5).jpg
    FullSizeRender(5).jpg
    84.2 KB · Görüntüleme: 25
  • FullSizeRender(6).jpg
    FullSizeRender(6).jpg
    68.6 KB · Görüntüleme: 30

insan

Yumurta
Üye
Camponotus kraliçesi. Yaptığınız setupta herhangi bir sorun yok. Karanlık ortamda bekletmeniz ve çok rahatsız etmemeniz lazım bu aşamada.

Agah

Yumurta
Üye
Camp ve herhangi bir sorun yok şimdilik sadece karanlık ortamda bekleyin ilk yumurtalari verdiğinde kulak pamuguyla şekerli su yada Ballı su yaparak besin saglayabilirsiniz

creeperkarınca

Yumurta
Üye
Camponotus kraliçesi. Yaptığınız setupta herhangi bir sorun yok. Karanlık ortamda bekletmeniz ve çok rahatsız etmemeniz lazım bu aşamada.
Camp ve herhangi bir sorun yok şimdilik sadece karanlık ortamda bekleyin ilk yumurtalari verdiğinde kulak pamuguyla şekerli su yada Ballı su yaparak besin saglayabilirsiniz
Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Türünü öğrendiğime göre daha bilinçli hareket edebilirim. Kolay gelsin

det

Minör
Üye
Camponotus cinsi, tanaemyrmex altcinsi bir kraliçe olduğunu düşünüyorum.

Antcolony

Media
Üye
Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Türünü öğrendiğime göre daha bilinçli hareket edebilirim. Kolay gelsin
Bilgilendirme olsun Camponotus gibi isimler tür değil cins ismidir. Buna örnek olarak messor,Pheidole,selonopsis gibi isimlerde cins ismidir. Fakat messor Barbaros dersem barbarus tür olur.