Kraliçe buldum, biraz araştırma yaptım az çok biliyorum ama çok ayırt edemedim. Kraliçenin hangi tür olduğunu nasıl anlıyorsunuz?
Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler hemen göz atacağımAcemi birisinin önce alt familyayı belirlemesi gerekiyor. Sonra o alt familyadaki cinsleri araştırarak öğrenmesi gerekiyor. Fakat Google'da arama yaparak Türkiye'de bulabileceğiniz kraliçelerden daha farklı sonuçlara ulaşabilirsiniz. O yüzden bu konuda gelişmek istiyorsanız forumdaki tür sorgulama konularını takip etmenizi, bu konuda iyi olan forum üyelerinin mesajlarını okumanızı tavsiye ederim.
Size net bir cevap veremiyorum çünkü yüzlerce karınca türü var ve her birinin birbirinden farklı ayırt etme yöntemleri bulunuyor. Bu nedenle “şöyle ayırt ediyoruz” şeklinde kesin bir şey söylemem mümkün değil. Ancak aklınıza takılan türler veya cinsler olursa sormaktan çekinmeyin, memnuniyetle cevaplarım.
Yeni Başlayanlar İçin Alt Familya Ayrımları
Herkese selamlar. Bu başlık altında bu işe yeni başlayan kişilere, alakasız cins tespitlerini önlemek adına alt familyaları tanıtacağım. Öncelikle ana konumuz olan familyanın adını, yani Formicidae'yi söyleyelim ki kafanız karışmasın. Familyaların altında alt familyalar vardır. Türkiye'de 7 adet...karincaciftligim.com
Attığınızı okudum fakat benimkiler oradakilere çok uyuşmuyorlar sanki siz bakarsanız çok mutlu olurum galiba biraz strese soktum çünkü çok etrafa kaçınıyorlar zamanla düzelir mi?Acemi birisinin önce alt familyayı belirlemesi gerekiyor. Sonra o alt familyadaki cinsleri araştırarak öğrenmesi gerekiyor. Fakat Google'da arama yaparak Türkiye'de bulabileceğiniz kraliçelerden daha farklı sonuçlara ulaşabilirsiniz. O yüzden bu konuda gelişmek istiyorsanız forumdaki tür sorgulama konularını takip etmenizi, bu konuda iyi olan forum üyelerinin mesajlarını okumanızı tavsiye ederim.
Size net bir cevap veremiyorum çünkü yüzlerce karınca türü var ve her birinin birbirinden farklı ayırt etme yöntemleri bulunuyor. Bu nedenle “şöyle ayırt ediyoruz” şeklinde kesin bir şey söylemem mümkün değil. Ancak aklınıza takılan türler veya cinsler olursa sormaktan çekinmeyin, memnuniyetle cevaplarım.
Yeni Başlayanlar İçin Alt Familya Ayrımları
Herkese selamlar. Bu başlık altında bu işe yeni başlayan kişilere, alakasız cins tespitlerini önlemek adına alt familyaları tanıtacağım. Öncelikle ana konumuz olan familyanın adını, yani Formicidae'yi söyleyelim ki kafanız karışmasın. Familyaların altında alt familyalar vardır. Türkiye'de 7 adet...karincaciftligim.com
Bende mi sıkıntı? Baya belirgin bi şekilde pheidole bence.Attığınızı okudum fakat benimkiler oradakilere çok uyuşmuyorlar sanki siz bakarsanız çok mutlu olurum galiba biraz strese soktum çünkü çok etrafa kaçınıyorlar zamanla düzelir mi?
(ilk 5 fotoğraf bir kraliçeye diğer 5 fotoğraf diğer kraliçeye ait)
Bulunma yeri:Mersin/Tarsus
Bulunduğu tarih:04/06/25 saat 21:30
Bulunduğu sıcaklık:24-25 derece
Bulunduğu mekan:9. Kat balkonundan odama giriş yaparken buldum
Kraliçenin cinsi Pheidole, tahmininiz doğru.Bende mi sıkıntı? Baya belirgin bi şekilde pheidole bence.
Biri pheidole, diğeri aphaenogaster.Attığınızı okudum fakat benimkiler oradakilere çok uyuşmuyorlar sanki siz bakarsanız çok mutlu olurum galiba biraz strese soktum çünkü çok etrafa kaçınıyorlar zamanla düzelir mi?
Hocam aphaenogaster olduğu kanısına nasıl vardınız? Ben bu fotoğraflara baktığımda aphaenogaster olduğunu göremiyorum.Biri pheidole, diğeri aphaenogaster.
2. fotoğraf ile bu kanıya vardım. Kafa yapısı, thorax yapısı, petiole ve post petiole yapısı ve sayamadığım diğer özellikler bu cins ile uyuşmakta.Hocam aphaenogaster olduğu kanısına nasıl vardınız? Ben bu fotoğraflara baktığımda aphaenogaster olduğunu göremiyorum.
Bence sadece morphu farklı olan bir Pheidole.2. fotoğraf ile bu kanıya vardım. Kafa yapısı, thorax yapısı, petiole ve post petiole yapısı ve sayamadığım diğer özellikler bu cins ile uyuşmakta.
İkiside phediole kraliçesi.Attığınızı okudum fakat benimkiler oradakilere çok uyuşmuyorlar sanki siz bakarsanız çok mutlu olurum galiba biraz strese soktum çünkü çok etrafa kaçınıyorlar zamanla düzelir mi?