karıncalarım transfer olmuyor

BestOfFadeleS

Yumurta
Üye
köşe bağlantı aparatı ile birbirine iki tüpü bağlayıp geçmelerini istediğim yeni tüpü karanlık bıraktım, birkaç saat sonra hiçbir hareket olmadığını fark edince direkt tüpleri ağız ağıza koydum.
mevcut olan tüpü önce uzaktan ışık vurduruyordum zamanla daha da yakınlaştırdım ve toplamda 10 saattir karşı tarafa geçmediler, ışıktan rahatsız oluyorlar mı olmuyorlar mı anlamadım nasıl transfer edeceğim? kraliçemin 1 işçisi ve birkaç yumurtası var.

Poyraz404

Yumurta
Üye
köşe bağlantı aparatı ile birbirine iki tüpü bağlayıp geçmelerini istediğim yeni tüpü karanlık bıraktım, birkaç saat sonra hiçbir hareket olmadığını fark edince direkt tüpleri ağız ağıza koydum.
mevcut olan tüpü önce uzaktan ışık vurduruyordum zamanla daha da yakınlaştırdım ve toplamda 10 saattir karşı tarafa geçmediler, ışıktan rahatsız oluyorlar mı olmuyorlar mı anlamadım nasıl transfer edeceğim? kraliçemin 1 işçisi ve birkaç yumurtası var.
Dostum hangi tür ve suyun mu bitti neden tüp değiştiriyosun

Poyraz404

Yumurta
Üye
Vallahi ben yeniyim yardımcı olmak istedim ama bu benim bilgimi aşar türüde acaba lasiusda strese mi girmiyor diye sordum kolay gelsin.

CLYENSE

Minör
Üye
Size tavsiyem; tüpü çevirdiğinizde yumurtalar varsa ve düşüyorlarsa manuel olarak transfer yapabilirsiniz. Veyahut kraliçeye yüksek miktarda ışık vererek onu rahatsız edip strese sokun. Bu da çözüm olmazsa titreşim yoluyla strese sokmayı deneyin. Eğer o da çözüm olmazsa ve transfer konusunda kararlıysanız; kraliçeyi manuel olarak geçirin, ardından yumurtaları bir kürdanı ya da kulak çubuğunu nazikçe ıslatarak diğer tüpe aktarın.

BestOfFadeleS

Yumurta
Üye
İki tüpü baş başa getirip dökün gitsin kalan yumurtları kulak pamuğuyla veya kürdan la tüpe koyarsanız.
Aynen onu yaptım hocam tamda konuya ekleme yapmaya gelmiştim, kraliçenin ağzında yumurtalar vardı tepe taklak yaptım işçi ile gitti bir yumurta masaya düştü onuda kürdanı ıslatıp aldım.