Karıncalarım transfer olmuyor.

Evisaer

Nanitik
Üye
Kankam, tüpleri transfer ediceğin şeye bağladıktan sonra transfer ediceğin yer işte outworld veya formikaryum falan orayı karanlık yap ve tüplerede ışık tut sonrasında tüpleri tıkırtad böyle salla hafifçene yani rahatsız et sona onlarıntransfer edilmesi gereken yeri rahat görünce hemen geçerler. Transfer olduktan sonra 1-2 gün kadar onlara elleme çok sarsma rahat bırak oraya alışsınlar.

dediğimi yap geçmeleri uzun sürüyor o işçileri yumurtalarıda taşıyacaktır sen tüplerde onları iyicene rahatsız et.
Sıkıntı dediğin gibi yaptığım zaman olmuyor olması.

Yumurtaları geçirdiler mi? Sadece işçiler kaldıysa manuel transfer edebilirsiniz. Tüpü ters çevirip tık tık vurursanız düşerler. Yumurtalar zarar görür ancak işçilere zarar gelmez.
Yumurtaları geçirmediler işte sadece işçiler olsa tüpü sallarım bir şekilde onları rahatsız ederim karşıya koşarlar ama yumurta ve larvalar olduğu için çokta rahatsız etmek istemedim. Bir gece daha rahat bırakayım demiştim. Tamamen geçenlerden bir tanesi kraliçe ile birlikte geri dönmüş. Dün gece onları ayıracaktım önceki tüpünden unutup uyuya kalmışım. Onları tekrar transfer etmem gerekcek.

Evisaer

Nanitik
Üye
Sıkıntı dediğin gibi yaptığım zaman olmuyor olması.

Yumurtaları geçirmediler işte sadece işçiler olsa tüpü sallarım bir şekilde onları rahatsız ederim karşıya koşarlar ama yumurta ve larvalar olduğu için çokta rahatsız etmek istemedim. Bir gece daha rahat bırakayım demiştim. Tamamen geçenlerden bir tanesi kraliçe ile birlikte geri dönmüş. Dün gece onları ayıracaktım önceki tüpünden unutup uyuya kalmışım. Onları tekrar transfer etmem gerekcek.
Güncelleme: yumurtayı taşımayanları bir şekilde geçirdim. Geri dönenenleri de tekrardan transfer edeceğim.

Evisaer

Nanitik
Üye
Bu konuya yazıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim özellikle ants123’e. Bütün karıncaları dün transfer ettim ve şu an hepsi rahatlar. Çok rahatsız etmemek için bakmadım ama uçlarında ki küçük açıklıktan pamukta takılan bir iki işçi gördüm. Rahatları yerinde gibi.

Karıncaları transfer etmek için güneş ışığını ayna ile yansıttım ve sıcak su torbası kullandım. Telefon ışığı veya 70W ampul bir işe yaramadı. O ışıklardan rahatsız olmadılar hatta keyifleri yerindeydi. Güneş ışığı ciddi anlamda rahatsız etti aynadan yansıtınca. Bilgilendirmek istedim. Belki sıkıntı yaşayan olursa burada görünsün diye eklemek istedim. İyi forumlar herkese..

ants123

Nanitik
Üye
Bu konuya yazıp yardımcı olan herkese teşekkür ederim özellikle ants123’e. Bütün karıncaları dün transfer ettim ve şu an hepsi rahatlar. Çok rahatsız etmemek için bakmadım ama uçlarında ki küçük açıklıktan pamukta takılan bir iki işçi gördüm. Rahatları yerinde gibi.

Karıncaları transfer etmek için güneş ışığını ayna ile yansıttım ve sıcak su torbası kullandım. Telefon ışığı veya 70W ampul bir işe yaramadı. O ışıklardan rahatsız olmadılar hatta keyifleri yerindeydi. Güneş ışığı ciddi anlamda rahatsız etti aynadan yansıtınca. Bilgilendirmek istedim. Belki sıkıntı yaşayan olursa burada görünsün diye eklemek istedim. İyi forumlar herkese..
Yardım edebildiysek ne mutlu 😊