Karıncalarım formikaryumlarını temizlemiyor

Hasancık

Minör
Üye
Merhabalar, Formica cinsi karıncalarım outworld'lerine koyduğum un kurdu parçalarını formikaryumlarının içine taşıyorlar. Ancak uzun bir süre sonra bu parçaları tekrar dışarı çıkarıyorlar ve bu süreçte canlı yem formikaryum içinde rezalet bir hâle geliyor. İçeride olduğu için ben de müdahale edip alamıyorum. Bu yüzden karıncaların canlı yemi içeri almamaları için bir yönteme ihtiyacım var. Ne yapmamı önerirsiniz?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bu duruma karşı bence bi engel yapamazsınız (benim fikrimce).Sık sık transfer edip temizlemek en sağlıklısı olacaktır diye düşünüyorum.Eğer birde havalandırma iyiyse pek sorun olmaz görüntü dışında bence.İçeri her türlü alacaklardır yani bu onların keyfine kalmış gibi ve Formica cinside pasaklı zaten.

Hasancık

Minör
Üye
Bu duruma karşı bence bi engel yapamazsınız (benim fikrimce).Sık sık transfer edip temizlemek en sağlıklısı olacaktır diye düşünüyorum.Eğer birde havalandırma iyiyse pek sorun olmaz görüntü dışında bence.İçeri her türlü alacaklardır yani bu onların keyfine kalmış gibi ve Formica cinside pasaklı zaten.
Hocam karıncalarımın nem alanının içine meyve sinekleri girip yumurtluyor buna bir çözümünüz var mı acaba sürekli meyve sineği pupası görüyorum içindeki pamukta

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Altındaki ufak boşluktan giriyorlar fotoğrafta da ufak bir boşluk görülebiliyor tam oturmuyor nemlendirme plastiği sizinki tam oturuyor mu?
Benim ki iyice bastırınca oturuyo ama istersen yanlara peçete falan sıkıştır.Çok minik boşluklardır muhtemelen dediğimi gibi yapmayı dene.

Hasancık

Minör
Üye
Benim ki iyice bastırınca oturuyo ama istersen yanlara peçete falan sıkıştır.Çok minik boşluklardır muhtemelen dediğimi gibi yapmayı dene.
Az önce iyice bastırarak yerine oturtmayı denedim fakat başaramadım yerine oturtmaktan kastınız ne acaba çünkü formikaryum ile nem kabını birbirine tutturabilecek bir şey yok gibi duruyor aralarında