Karıncalarım deney tüpünden çıkmıyor

Dulahmet

Yumurta
Üye
Öncelikle herkesin bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. İki tür karınca kolonim var. Bir tanesi gayet güzel bir şekilde hareket etmekte ve avlanmakta ama ormanaltı karıncası Aphaenogaster subterranea kolonisi yaklaşık 40 işçili. Sürekli deney tüpünden ayrılmıyorlar, sadece stres altında kaldıklarında dışarı çıkıyorlar. Deney tüpünün içinde bile hareket etmiyorlar. Bunun sebebi nedir? Toprak koydum, olmadı; topraksız yine olmadı. Bana yardımcı olur musunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mustafaf

Media
Üye
Dışarı çıkmıyorlar dediğiniz yer sanırım outworld. Bu anormal bir durum değil; her koloni kendine özgü davranır. Demek ki onlar da çok koşuşturmak istemiyorlar :). Merak etmeyin. Ama eğer hiçbir türlü yumurta gelişimi olmaması, işçi kaybı, yemlerin hiçbirini yememe gibi sorunlar olursa görsel paylaşınız.

armagankaya

Replete
Üye
Öncelikle herkesin bayramını kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim. İki tür karınca kolonim var. Bir tanesi gayet güzel bir şekilde hareket etmekte ve avlanmakta ama ormanaltı karıncası Aphaenogaster subterranea kolonisi yaklaşık 40 işçili. Sürekli deney tüpünden ayrılmıyorlar, sadece stres altında kaldıklarında dışarı çıkıyorlar. Deney tüpünün içinde bile hareket etmiyorlar. Bunun sebebi nedir? Toprak koydum, olmadı; topraksız yine olmadı. Bana yardımcı olur musunuz?
Hocam belki de stresten olabilir. Benim tetra kolonimde ilk 4-5 gün outworlde çıkmadılar. Yani stres seviyesi yüksek olduğu için çıkmıyor olabilirler.