Bakteriyel bir sorun var mı? Hangi cins? Daha detaylı bilgiler verir misin? Ne ile besleniyordu mesela.Karıncalarım, her şey normal ve stabilken bir anda ölmeye başladılar ve tüpün içerisinde bir sürü ceset oldu. Ölmeye de devam ediyorlar. Kolonim 3 yıllık, kaybetmek istemiyorum. Sebebi ne olabilir?
Genelde sağda solda bulduğum sivrisineklerle ve şekerli suyla besliyorum günde iki kere şekerli su veriyorum. Tahmini 50 işçi falan vardı herhalde şu an 15'e düşmüştür kraliçe asla yumurtlamıyor bu arada onu da belirteyim, birazdan aşağıdaki arkadaşın yorumuna cevap olarak outworld fotosu gelecek türüm de lasius niger bu arada (aşırı kirli ne kadar temizlersem temizleyeyim karıncalarım bir şekilde batırmayı başarıyorlar.)Ne ile ne sıklıkta besliyorsunuz? koloninizin tahmini işçi sayısı ne kadardı ve şu an ne kadar? formikaryum ve outworldleri nasıl? Olabildiğince çok bilgi verirseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Sağda solda bulduğum sivrisineklerle beslediğim için bakteriyel bir sorundan şüphe ediyorum, tür lasius niger, outworld fotoğrafını atıyorum birazdan ve outworld'üm aşırı kirli ne kadar temizlersem temizleyeyim batırmayı başarıyorlar maalesefBakteriyel bir sorun var mı? Hangi cins? Daha detaylı bilgiler verir misin? Ne ile besleniyordu mesela.
Nasıl kurtarabilirim veya kurtarabilir miyim?Ben çok rahat ilaçlama nedenli ölümler olduğunu söyleyebilirim.
Ben çok rahat ilaçlama nedenli ölümler olduğunu söyleyebilirim.
Sağda solda bulduğum sivrisineklerle beslediğim için bakteriyel bir sorundan şüphe ediyorum, tür lasius niger, outworld fotoğrafını atıyorum birazdan ve outworld'üm aşırı kirli ne kadar temizlersem temizleyeyim batırmayı başarıyorlar maalesef
Samet ile aynı düşüncedeyim. Aslında bunu her yerde bas bas söylüyoruz. Dışarda bulduğumuz böcekler parazit ve ilaç taşıyabilir diye. Ve evet siz de çok yüksek ihtimal bunun mağdurusunuz.Genelde sağda solda bulduğum sivrisineklerle ve şekerli suyla besliyorum günde iki kere şekerli su veriyorum. Tahmini 50 işçi falan vardı herhalde şu an 15'e düşmüştür kraliçe asla yumurtlamıyor bu arada onu da belirteyim, birazdan aşağıdaki arkadaşın yorumuna cevap olarak outworld fotosu gelecek türüm de lasius niger bu arada (aşırı kirli ne kadar temizlersem temizleyeyim karıncalarım bir şekilde batırmayı başarıyorlar.)
Kurtaramazsınız, yapabileceğiniz çok bir şey yok maalesef. Elinizden beklemekten başka bir şey gelmez pek, zehir koloninin bünyesine yoğun alınmamışsa bir süre sonra kurtulma şansları var. Sadece bekleyin ve mümkünse tüpleri değiştirip koloniyi transfer edin.Sağda solda bulduğum sivrisineklerle beslediğim için bakteriyel bir sorundan şüphe ediyorum, tür lasius niger, outworld fotoğrafını atıyorum birazdan ve outworld'üm aşırı kirli ne kadar temizlersem temizleyeyim batırmayı başarıyorlar maalesef
Nasıl kurtarabilirim veya kurtarabilir miyim?
Dostum çok yakın zamanda un kurdu temin et ve sağlam bir besleme yap ardından takibe al koloniyi kraliçeyi kış uykusuna yatırmak da gerekebilir.ilk kolonim fazla bilgim olmadan başladım eleştirilecek yerler varsa da sertçe eleştirin ve kurtarılabilecekse de elimden geleni yapayım
Kraliçe yaşarsa ve yumurtlamaya başlarsa, sonraki nesiller ilaçtan arınabilir.Sağda solda bulduğum sivrisineklerle beslediğim için bakteriyel bir sorundan şüphe ediyorum, tür lasius niger, outworld fotoğrafını atıyorum birazdan ve outworld'üm aşırı kirli ne kadar temizlersem temizleyeyim batırmayı başarıyorlar maalesef
Nasıl kurtarabilirim veya kurtarabilir miyim?
Karıncaların ne kadar metapleural bezi dahi olsa. Yuva da bakteri ve mantar sporları olabiliyor. Bu yüzden biz önlem almalıyız. Bundan sonra olacak kolonilere dışardan bulduğunuz hayvanları vermeyin.ilk kolonim fazla bilgim olmadan başladım eleştirilecek yerler varsa da sertçe eleştirin ve kurtarılabilecekse de elimden geleni yapayım
anlıyorum teşekkür ederimKurtaramazsınız, yapabileceğiniz çok bir şey yok maalesef. Elinizden beklemekten başka bir şey gelmez pek, zehir koloninin bünyesine yoğun alınmamışsa bir süre sonra kurtulma şansları var. Sadece bekleyin ve mümkünse tüpleri değiştirip koloniyi transfer edin.
işte bu canlı yem olayı da maalesef pek mümkün değil aile evinde yaşıyorum ve karıncaları eve sokmaya bile zor ikna etmişken un kurtlarını asla sokamam eve nitekim sokmayacaklarını da söylediler zaten3 Yıllık koloni dediğinizde ben de dev bir koloni sanmıştım. 😁 Dışarıdan bulduğunuz sinekler @samet_56 in de dediği gibi ilaçlı olduğundan yüksek ihtimalle koloninize zarar veriyor. Sinekler pis canlılar olduğundan sadece koloninizi değil temizlik yaparken sizi de etkiler. Satın alacağınız canlı yemler steril olduğundan koloniniz daha hijyenik bir ortamda yetişmiş olur. 3 yıl bu şekilde hayatta kalmış olmaları bile yeterince iyi. Bence bu koloniyi artık gözden çıkartın ve yeni bir kraliçe bulup onu canlı yem ile besleyerek sıfırdan bir koloni kurun. 50 İşçiye ulaşmak çok vaktinizi almaz zaten. Bu sırada koloniyi canlı yem ile besleyerek kurtarmayı deneyebilirsiniz. Ama ilacı ne kadar almışlardır bilemeyiz yani ölümler artık doğru besleme yapsanız da devam edebilir. Artık canlı yem edinene kadar sinek veya başka bir böcek vermeyin. Sadece ballı su verin.
İlle de dışarıdan toplamak zorundayım diyorsanız, sinek gibi kanatlı canlıları almayın. Bahçelik alanlarda ki taş altlarından toplayacağınız toksik özellik barındırmayan böcekleri önce dondurucuya atıp daha sonra koloninize vermek daha sağlıklı olur.işte bu canlı yem olayı da maalesef pek mümkün değil aile evinde yaşıyorum ve karıncaları eve sokmaya bile zor ikna etmişken un kurtlarını asla sokamam eve nitekim sokmayacaklarını da söylediler zaten
peki canlı yem olmadan bu iş yürümez miİlle de dışarıdan toplamak zorundayım diyorsanız, sinek gibi kanatlı canlıları almayın. Bahçelik alanlarda ki taş altlarından toplayacağınız toksik özellik barındırmayan böcekleri önce dondurucuya atıp daha sonra koloninize vermek daha sağlıklı olur.
Çok çok zor. Cansız yem, beslenmelerinin %5-%10 kadarını sağlıyor.peki canlı yem olmadan bu iş yürümez mi
Sağlıklı yürümez, eninde sonunda alternatif besinler sebebiyle koloni tıkanır ve çöküşe girer. Ki zaten çökmüş bir koloni söz konusu şuan.peki canlı yem olmadan bu iş yürümez mi
Maalesef hayır.peki canlı yem olmadan bu iş yürümez mi