Karıncaları arı ile beslemek doğru mu ?

Generalİroh

Yumurta
Üye
Merhaba 1.5 ay öncesinde Lasius kraliçesi bulmuştum. Bugün 8 işçili minik bir koloni oldular.

Benim babam arıcılıkla uğraşıyor ve kovanlarının yanında hep ölü arılar olur. Benimde aklıma bu ölü arıları parçalayıp karıncalarıma vermek geldi fakat aklıma arının iğnesi ve zehri geldi.

Yapay zekaya sorduğumda arının abdomen kısmını ayırıp verebilirsin dedi. Ben yinede bir bilene sormak istedim.

Daha önce arı ile besleyen oldu mu ?
Sizce arının kendi içindeki bu zehir karıncalara zarar verebilir mi ?

Ekli dosyalar

• depositphotos_388365640-stock-illustration-anatomy-of-bee-with-inner.jpg
    depositphotos_388365640-stock-illustration-anatomy-of-bee-with-inner.jpg
    61.4 KB · Görüntüleme: 4

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Ölen arıların ölüm nedenleri önemli. Hastalıktan, parazitten vs. öldülerse sorun çıkabilir diye düşünüyorum.

Almuud

Pupa
Üye
Arının zehir kesesini iğnesini cımbızla çekerek çıkarabilirsiniz. Arının yetişkin hâlinin ne kadar iyi bir besin olacağından emin değilim. Ancak babanız arıcılıkla uğraşıyorsa erkek arı larvalarını isteyebilirsiniz. Arıcılar genellikle erkek arı larvalarını ezerler, larvaları besin olarak kullanabilirsiniz. Ancak varroa vb. parazitlere dikkat edin.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhaba 1.5 ay öncesinde Lasius kraliçesi bulmuştum. Bugün 8 işçili minik bir koloni oldular.

Benim babam arıcılıkla uğraşıyor ve kovanlarının yanında hep ölü arılar olur. Benimde aklıma bu ölü arıları parçalayıp karıncalarıma vermek geldi fakat aklıma arının iğnesi ve zehri geldi.

Yapay zekaya sorduğumda arının abdomen kısmını ayırıp verebilirsin dedi. Ben yinede bir bilene sormak istedim.

Daha önce arı ile besleyen oldu mu ?
Sizce arının kendi içindeki bu zehir karıncalara zarar verebilir mi ?
Ölü işçi yerine larva vermeniz çok daha yararlı olur.