Karıncalara Vivaryum Kurmak

Vedad

Yumurta
Üye
Tetremorium cinsi kolonime bir Vivaryum yapmak istiyorum.

Sterlize edilmiş moss kullanmam sorun yaratır mı?

Vivaryumu orman teması ile kurmak istiyorum, yani dal, kaya vb. nesneler olacak. Sorun yaratır mı? Karşılaşabileceğim sorunlar neler?

Vivaryumu tamamladığımda koloniyi nasıl aktaracağım?

Bir gölet yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim? Çok büyük olmayacak şekilde. Teşekkür ederim.

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Sterlize edilmiş moss kullanmam sorun yaratır mı?
Hayır, sorun olmaz. Gayet güzel de nem tutar.
Vivaryumu orman teması ile kurmak istiyorum, yani dal, kaya vb. nesneler olacak. Sorun yaratır mı? Karşılaşabileceğim sorunlar neler?
Akvaryumda olduğu gibi, önce iyice kaynatıp kullanabilirsin bu malzemeleri. Aklıma şimdilik olası bir sorun gelmedi.
Vivaryumu tamamladığımda koloniyi nasıl aktaracağım?
Torfa ufak bir delik açıp tüpün ağzı deliğe gelecek şekilde yerleştirirsen kendileri transfer olurlar (eğer koloni tüpteyse tabi).
Bir gölet yapmak istiyorum, nasıl yapabilirim? Çok büyük olmayacak şekilde.
Derz ile kase şeklinde bir şey yaparsan torfa gömüp su doldurabilirsin. Kapak gibi malzemeler de işe yarayabilir tabi.

Vedad

Yumurta
Üye
Hayır, sorun olmaz. Gayet güzel de nem tutar.

Akvaryumda olduğu gibi, önce iyice kaynatıp kullanabilirsin bu malzemeleri. Aklıma şimdilik olası bir sorun gelmedi.

Torfa ufak bir delik açıp tüpün ağzı deliğe gelecek şekilde yerleştirirsen kendileri transfer olurlar (eğer koloni tüpteyse tabi).

Derz ile kase şeklinde bir şey yaparsan torfa gömüp su doldurabilirsin. Kapak gibi malzemeler de işe yarayabilir tabi.
teşekkür ederim, elimde bitkiler için kullandığım toprak var lakin bunların içinden çeşitli böcek yumurtaları olabiliyor. Bu toprağı nasıl strelize edeceğim? yoksa torf almam lazım mı?

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Teşekkür ederim, elimde bitkiler için kullandığım toprak var lakin bunların içinden çeşitli böcek yumurtaları olabiliyor. Bu toprağı nasıl strelize edeceğim? yoksa torf almam lazım mı?
Fırınlayarak yumurtalardan kurtulabilirsin. Yine de işini garantiye alarak torf da kullanabilirsin tabi.
Toprakta kimyasal, gübre varsa o da ayrı bir konu. Ondan kurtulmanın bir yolu var mı bilmiyorum.

Yetkin

Media
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
springtail, isopod vs kullanman gerek yine temizliğin sağlanması için antcanada kanalının bu düşündüğün tarz yerler yaptığı bir sürü videosu var göz atmanı öneririm

Vedad

Yumurta
Üye
Fırınlayarak yumurtalardan kurtulabilirsin. Yine de işini garantiye alarak torf da kullanabilirsin tabi.
Toprakta kimyasal, gübre varsa o da ayrı bir konu. Ondan kurtulmanın bir yolu var mı bilmiyorum.
Sanırım torf kullansam daha iyi,bildiğiniz alabileceğim bir yer var mı?

Vedad

Yumurta
Üye
springtail, isopod vs kullanman gerek yine temizliğin sağlanması için antcanada kanalının bu düşündüğün tarz yerler yaptığı bir sürü videosu var göz atmanı öneririm
evet, bende o kanaldan görüp yapmak istedim.