Karıncalara un kurdu gerekli mi?

Khoqx

Yumurta
Üye
Messor cinsi karınca kolonisi kuracağım. Un kurdu sanırsam “boostluyormuş” karınca kolonisinin gelişimi için iyiymiş. Şimdi almayı mı yoksa üretmeyi mi önerirsiniz? Ya da canlı olunca daha da mı karınca gelişimine yarıyor, yoksa cansız olsa değişir mi? Diyelim ki üretmek mantıklı dediniz, böcek evresine hemen geçiyor mu? Çünkü böcek evresine geçerse benim için sıkıntı olur. Un kurdu yerine cansız ama aynı “boostu” yapacak bir besin varsa önerir misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Messorlar canlı yemle vek ilgilenmedikleri için bir boost etkisi yapacağını düşünmüyorum. Canlı yemleri kesinlikle öldürüp vermeniz gerekiyor, aksi takdirde aşırı strese sebep olur ve koloniye zarar verir. Boost genellikle çeşitli ve yüksek proteinli canlı yemler vererek yapılır. Örneğin tartara ve buffalo kurdunun protein oranı yüksektir. Protein kaynağı için canlı yem gerekli ama messorlarda canlı yem gerekli değil, opsiyonel. Böcek evresine hemen geçmez yumurtadan böceğe dönüşmesi uzun sürer ama internetten aldığınız un kurtları genelde büyük boyutlarda olduğu için bu süreç çok uzun sürmeyecektir ama yine hemen dönüşmez. Ben üretim yapmadığım için üretim mantıklı mı değil mi yorum yapamayacağım.