Karıncalar tüp değiştirmiyor

Dipsy

Yumurta
Üye
Yakın zamanda yumurtlayan karıncanın olduğu tüpteki su bitti. Bende yeni tüp hazırlayıp görseldeki gibi düzenek kurdum ama fazla bilgim yok. Karıncalar günlerdir eski tüpte yaşamaya devam ediyorlar nasıl diğer tüpe alırım?

Ekli dosyalar

• 20250418_002639.jpg
    20250418_002639.jpg
    58 KB · Görüntüleme: 39

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Transfer süreci bazen uzun sürebiliyor. Hızlandırmak için ekstra bir ışık kaynağı tutabilir veya arada ufak titreşimler yapabilirsiniz. Bunun haricinde fazla bir müdahaleye gerek yok illa ki geçeceklerdir.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam yazıdan tek kraliçe olduğunu anladım. Tek kraliçe manuel transfer yap bence. Bazen geçmiyorlar.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam yazıdan tek kraliçe olduğunu anladım. Tek kraliçe manuel transfer yap bence. Bazen geçmiyorlar.
Tek olsun yada olmasın manuel yapmak gereksiz. Daha şimdiden transferi manuel yapan adam ilerde kolonisi büyüdüğünde transfer etmeyi öğrenemediğinden sıkıntı yaşar.

pegasuZX

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Tek olsun yada olmasın manuel yapmak gereksiz. Daha şimdiden transferi manuel yapan adam ilerde kolonisi büyüdüğünde transfer etmeyi öğrenemediğinden sıkıntı yaşar.
Hocam tek kraliçe geçmiyor. Stres oranları benzer.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Hocam tek kraliçe geçmiyor. Stres oranları benzer.
Hocam stres oranları benzer değil birinde ışıktan-nemsizlikten strese girer geçer diğerinde siz alırsınız kraliçeyi başka tüpe sallarsınız. Daha önce de manuelin neden gereksiz olduğunu anlatmıştım. Hala niye manuel transfer önermeye devam ettiğinizi anlayamadım.

Dipsy

Yumurta
Üye
Tek kraliçe degil su an 3 işçi ve yumurtalar var

Bende kendilerinin diğer tüpe doğal olarak geçmelerini istiyorum foruma da kurduğum düzenek yeterli mi diye sormak için atmistim

yasarm1

Larva
Üye
Tek kraliçe degil su an 3 işçi ve yumurtalar var

Bende kendilerinin diğer tüpe doğal olarak geçmelerini istiyorum foruma da kurduğum düzenek yeterli mi diye sormak için atmistim
Yeterli. Fotoğraftan anladığım kadarıyla, yeni test tüpünü karanlık yapmışsınız ve karıncaların üstüne bir ışık kaynağı koymuşsunuz. Ayrıca yeni tüpte nem de varsa yapacağınız fazla bir şey yok. Belki arada ufak titreşimler uygulayabilirsiniz, onun dışında beklemeniz gerek. Transfer bazen uzun sürebilir. Manuel transferi tavsiye etmem; illa yapacaksanız, bu son çareniz olsun.