Karıncalar transfer olmuyor

Emirozkan

Larva
Üye
Dostlar selam yaklaşık dört aylık bir kolonim var. Şu anda iki işçisi ve sekizden fazla pupası var. Tüplerindeki suya baktığım zaman suyun birazcık sarımtırak olduğunu görüyorum ve bu yüzden tüpü transfer etmek istedim bir daha bir daha uğraşmamak için. Tüpü diğer tüpe bantladım ve arasından sirkülasyon delikleri açtım. Ve rahatsız olup karşıya geçsinler diye de 24 saatten fazla onları ışıkta bıraktım ama yine de bir transfer gerçekleşmedi. Onları bu tüpte bırakmaya devam mı etmeliyim yoksa başka bir yöntem mi denemeliyim ?

Ekli dosyalar

• IMG_1967.jpeg
    IMG_1967.jpeg
    64.1 KB · Görüntüleme: 16

Antcolony

Minör
Üye
Tüpteki nem bitmedikçe transfer olmayabilir. Nem veya su bittiğinde tekrar deneyin.

KayraButler

Media
Üye
Dostlar selam yaklaşık dört aylık bir kolonim var. Şu anda iki işçisi ve sekizden fazla pupası var. Tüplerindeki suya baktığım zaman suyun birazcık sarımtırak olduğunu görüyorum ve bu yüzden tüpü transfer etmek istedim bir daha bir daha uğraşmamak için. Tüpü diğer tüpe bantladım ve arasından sirkülasyon delikleri açtım. Ve rahatsız olup karşıya geçsinler diye de 24 saatten fazla onları ışıkta bıraktım ama yine de bir transfer gerçekleşmedi. Onları bu tüpte bırakmaya devam mı etmeliyim yoksa başka bir yöntem mi denemeliyim ?
Ben şöyle yaptım tüpün yarısını karartıp yumurtaların olduğu yere ışık verdim.Tüpün yarısındaki karanlık yere geçtiler yavaş yavaş karanlığı açtım transfer oldular.

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
2 gün geçti şu an kraliçe geçti ama yumurtaları geçirmemişler
Camponotus transferlerinde ve genel olarak tüm türlerin transferlerinde, hedef tüpün mümkün olduğunca zifiri karanlık olmasını isteriz. Asetat kâğıdı bu konuda direkt çöp; neredeyse hiçbir ışığı kesmiyor. Onu çıkarıp yerine karton bir cover veya ışığı tamamen engelleyen bir kaplama kullanırsanız, transfer süreci büyük ihtimalle daha hızlı gerçekleşecektir.