Karıncalar Öncesi: Ev Örümcekleri ve Sinekler

SinanE-Z

Pupa
Üye
Merhaba,

Karınca mevsimi gelene kadar, karıncalara benzer şekilde bakabileceğim; ileride sayıları yeterli seviyeye ulaşırsa karıncalara yem olarak da değerlendirebileceğim bazı böcekler yetiştirmek istiyorum.

Aşağıdaki konuda da kısmen değinildiği üzere bu mümkün mü, bunu merak ediyorum:
Post in thread “Burak’ın Günlüğü”
https://karincaciftligim.com/threads/burakin-gunlugu.759/post-71288

Şu an için aktif bir üretim ve gözlem süreci hedefliyorum. Gelişimi hızlı, davranışları gözlemlenebilir türlerle ilerleyerek hem bakım hem de etkileşim açısından deneyim kazanmak istiyorum. Bu kapsamda, ara sıra eve gelen örümceklerden birkaçını kontrollü şekilde gözlem altına almayı da düşünüyorum. Kelebekler, uğur böcekleri, ateş böcekleri ve dal böcekleri gibi türlerin ise bakım ve süreklilik açısından daha zor olabileceğinin farkındayım. Sinekler ve bazı diğer eklembacaklılar da bu açıdan her zaman uygun olmayabilir.

Bu noktada özellikle merak ettiğim konu şu:
Örümcekler bu iş için ne kadar uygundur? Ya da benzer şekilde, şu an bakımı mümkün olan; boyut, hız ve davranış açısından küçük bir “mikro evren” oluşturup gözlem yapabileceğim başka hangi canlılar vardır?

Hem bakım açısından çok zor olmayan hem de gözlem keyfi sunan türler hakkında önerilerinizi duymak isterim.

armagankaya

Media
Üye
Merhaba,

Karınca mevsimi gelene kadar, karıncalara benzer şekilde bakabileceğim; ileride sayıları yeterli seviyeye ulaşırsa karıncalara yem olarak da değerlendirebileceğim bazı böcekler yetiştirmek istiyorum.

Şu an için aktif bir üretim ve gözlem süreci hedefliyorum. Gelişimi hızlı, davranışları gözlemlenebilir türlerle ilerleyerek hem bakım hem de etkileşim açısından deneyim kazanmak istiyorum. Bu kapsamda, ara sıra eve gelen örümceklerden birkaçını kontrollü şekilde gözlem altına almayı da düşünüyorum. Kelebekler, uğur böcekleri, ateş böcekleri ve dal böcekleri gibi türlerin ise bakım ve süreklilik açısından daha zor olabileceğinin farkındayım. Sinekler ve bazı diğer eklembacaklılar da bu açıdan her zaman uygun olmayabilir.

Örümcekler bu iş için ne kadar uygundur? Ya da benzer şekilde, şu an bakımı mümkün olan; boyut, hız ve davranış açısından küçük bir “mikro evren” oluşturup gözlem yapabileceğim başka hangi canlılar vardır?

Hem bakım açısından çok zor olmayan hem de gözlem keyfi sunan türler hakkında önerilerinizi duymak isterim.
Hocam, haddime değil ama un kurdu ya da dubia kurdu bakmamanızın bir sebebi var mı?

SinanE-Z

Pupa
Üye
Hocam, haddime değil ama un kurdu ya da dubia kurdu bakmamanızın bir sebebi var mı?
Aa, garipsedim. Benzer sohbetlerde sizde varken yer vermiştim. Neyse müsait vaktimde izah ederim. Şimdilik soru için teşekkürler 💚🌱

Birde temeller un, morio ve buffalo değil mi?
Dubai hamam böceği değil miydi?

armagankaya

Media
Üye
Aa, garipsedim. Benzer sohbetlerde sizde varken yer vermiştim. Neyse müsait vaktimde izah ederim. Şimdilik soru için teşekkürler 💚🌱

Birde temeller un, morio ve buffalo değil mi?
Dubai hamam böceği değil miydi?
Hocam, bazı hocalarımın büyük kolonilere dubia verdiğini duymuştum. Ben de biri küçük koloni, biri büyük koloni için söyledim ama belirtemedim. Kusura bakmayın.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Merhaba,

Madagaskar tıslayan hamam böceği popüler. Jumping spider, karıncaaslanı larvası, mantis bana göre güzlemlemesi güzel ve "habittat" havasında bir yaşam alanı ile bakabileceğiniz canlılar. Bu arara ne olursa olsun hiç fark etmez kendi ortamından koparıp böcek bakmak sağlıklı bir yöntem değil. Yani evde rastgele bir örümcek buldum, alayım terarayuma koyayım tarzı bir durumda hayvan adaptasyon sorunları yaşayacağı için internetten/petshoplardan, yani halihazırda yapay ortama alışgın canlılar temin edip o şekilde beslemenizi şiddetle öneririm.