Karıncalar nasıl kargolanmalı

Delüzyoni

Larva
Üye
Merhaba arkadaşlar.

Daha önce karıncaları kargo ile teslim etme deneyimim yok. Dürüst olmak gerekirse, daha önce kargolamaya dair bir deneyimim yok. Minimum zararla hayvanların ulaştırılması için nelere dikkat etmek lazım?

Hangi kargo firmasını önerirsiniz, süreç nasıl işliyor?

Hürkan

Larva
Üye
Benim de canlı teslim konusunda pek tecrübem yok ama 1-2 alışverişimden deneyimlerimi aktarmak isterim.
Yakın zamanda canlı yem siparişi verdim, satıcı arkadaş da mecburen Aras Kargo ile göndermek zorunda kaldı. Ben de “En fazla ne olabilir ki?” diye düşünmüştüm. Demeyin arkadaşlar 😅 Özellikle Aras Kargo’dan uzak durmanızı tavsiye ederim. 3 adet, bol bol zımbalanmış plastik saklama kabı paramparça halde geldi. Un kurtlarının hepsi poşete dağılmıştı ve 3/4’ü telef olmuştu.

Farklı bir tecrübemde ise şu an beslediğim Camponotus sp. kraliçemi satın almıştım, MNG Kargo ile geldi. Yumurtaları sağlamdı, kraliçe de stresli değildi. Paketleme şekli ise gayet iyiydi: hava dolu baloncuklu naylonlara sarılmış, üzerine de kartonla iyice kapatılıp bantlanmıştı. umarım biraz fikir sağlamıştır. iyi hobiler.