Karıncalar İçin Freeze Dried Unkurdu

Mogo

Yumurta
Üye
Merhabalar daha önce 2 kere unkurdu beslemeyi denedim birincide hepsini güve bastı ve atmak zorunda kaldım ikincide de elime geçtikten birkaç gün sonra milyonlarca un piresi çıkmaya başladı ve daha hala evimdeler ve köklerini kurutmaya çalışıyorum o yüzden artık canlı yem olmayan bir seçenek istiyorum. Baktım ki "freeze dried" unkurdu satılıyor ve ben bunları karıncalarıma vermeden önce 10 dakika suda bekletip sonra içine kesip açsam karıncalar için güzel bir yemek olur mu?

emfuzi

Larva
Üye
canlı un kurdu alıp doğrudan hava almayacak bir saklama kabının içinde buzluğa attım. hepsi dondu, tabi yaşamıyorlar artık ama buzlukta taze kalıyorlar. 2 farklı tür karıncam var, ikisine de buzluktan çıkarıp veriyorum. ikisi de yiyor çok şükür.

alternatif olarak da un kurtlarının bir kısmını hava alabilecekleri bir kabın içinde buzdolabının sebzelik kısmında sakladım. bir ayı aşkın süre kaldı orada tek bir böcek dahi yoktu. dolaptan çıkardığımda kıpır kıpır canlı oluyorlardı birkaç dakika içinde oda sıcaklığında. ama dolapta canlı saklama fikri bir süre sonra hoş gelmemeye başladı vazgeçtim bundan. metoboliizmaları iyice yavaşladığı için böcek olma süreçleri çok yavaşlıyor dolapta.