Karıncalar Hk. Sunum

omereymenc

Minör
Üye
Merhabalar, yakın zamanda öğretmenimin isteği üzerine bu konuya ilgim olduğu için karıncalar hakkında sunum yapmam istendi. Az çok kafamda düşündüm neler anlatılacağını, ama size de bir danışmak isterim. Sizce özellikle nelerden bahsedersem ilgi çekici olur?

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bence önce sen bi iskelet kur sonrasında bize yaptığını göster bizde ona göre yardımcı olalım.Eksiklerini ve güzelliklerini söyleriz yaptığına göre.

arthro

Yumurta
Üye
Ülkede en yaygınları Kısaca
Nylanderia,Camponatus,Lasius,Tetramorium,Catagliyphis,Formica,Messor,Myrmica,Pheidole,Crematogaster,Oxyopmyrmex,Solenopesis,Tapinoma"dır.

omereymenc

Minör
Üye
Az çok kafanızda şekillenen şeyleri söyleseniz eksik olmuş dediğim yere ekleme yapabilirim şuan birşey önermek boş konuşmaktan ibaret olur.
henüz yeni yeni oluşturuyorum ben daha çok şundan bahsedersen: iyi olur gibi bir öneri bekliyorum, fikirleriniz önemli.

emre9293

Majör
Üye
henüz yeni yeni oluşturuyorum ben daha çok şundan bahsedersen: iyi olur gibi bir öneri bekliyorum, fikirleriniz önemli.
Zaten attığınız görselde benim önereceğim her şey var. İlginç bilgilere daha fazla yoğunluk verebilirsiniz mesela Aphenogaster subbterranea türü, besin trophallaxis yapamadığı için yuvaya besini götürme miktarını maksimize etmenin bir yolunu bulmuşlar. Yaprak saplarını buldukları besin değeri vaat eden sıvı içeriğin içine daldırarak o yaprak sapını yuvaya taşırlar. Götürdükleri yaprak sapını da yuvada içerler. Bu sayede daha fazla sıvıyı yuvaya götürmüş olurlar. Bu direkt forumdan kopyaladığım yazı daha araştırırsanız birçok türün ilginç özelliğinden bahseden makaleler bulabilirsiniz.