1-Messor, tetramorium, lasius başlangıç türleri olarak geçer.
Karınca uçuşunun ne olduğunu biliyorsunuzdur. Bir fikriniz yoksa yine Tuğkan abinin videolarından bakabilirsiniz, bu konunun altına yazarsanız da dilim döndüğünce seve seve anlatırım.
Uçuş takvimi:
https://drive.google.com/file/d/1O0U6xvMqHmsYpHkQASurHPDj-PwQy6HW/view
2-Başlangıç için en iyi yuva bir deney tüpüdür. Çünkü kraliçe karıncalar da döllendikten sonra ufak bir yuva kazıp içinde yumurtlarlar. Koloninin ilk etabında geniş yuva yapayım, yaşam alanı kurayım rahat etsinler derseniz tam tersi ziyana uğratırsınız. Test tüplerini de ben heryeri gezdim bulamadım. Eczanesinden tutun da süpermarkete kadar hiçbiryerde yok. Bulursanız da pahalıdan satmaya çalışırlar. En mantıklısı internetten sipariş vermek.
3-Ben satın alma taraftarı değilim. Kargo sürecinde zarar görme ihtimalinden satın aldığınız yerin ne kadar güvenilir olduğuna kadar birçok sebep de verebilirim. Ki bu hobinin 'böcek beslemek'ten daha ziyade bir zevk işi olduğunu da düşünürseniz kendi bulduğunuz kraliçenin ayrı bir yeri olur. Uçuş takviminde hangi türü genel olarak hangi aylarda bulacağınız yer alıyor.
4-Karadeniz bölgesinde ne türler var sorusuna bir cevabım yok. Uçuş takviminde yer alan türler daha önce türkiyede bulunan türlerdir. Takvime bakıp vakit geldiğinde özellikle yağmurdan hemen sonra ya da bir gün sonra çıkıp yürüyüş yaparsanız şansınıza hangi tür denk gelirse onu bulursunuz.
5-Önyargı yapmak istemiyorum ama sadece kraliçe alsam yumurtlar mı dediğinize göre pek bilginiz yok. Bunlar aşina olduğumuz hayvanlar gibi sürekli çiftleşmezler. Türkiyede bulacağınız kraliçelerin çok büyük kısmı ömrü boyunca bir kere döllenir. O da uçuş günüdür. Bu dölleri karnının bir bölümünde tutup ölünceye kadar kullanıyorlar. Siz uçuş takvimine uyan bir tarihte kraliçe aramaya çıkıp yerde tek başına koşturan bir kraliçe bulduysanız o uçuş yapmıştır. Ancak bu kesinlikle döllendiği anlamına gelmez. Siz onu alır tüpe koyar beklersiniz. Şansınıza döllenmiş ise yumurta verir döllenmemişse malesef bir işe yaramaz. Burada yapay döllendirme mevzusu da var aynı türden bir prens ile bir prenses aynı kaba konuluyor vesaire vesaire ancak şuan onlara hiç gerek yok.
Anlayamadığınız yerler olursa yine cevaplarım ancak temel düzeyde olduğunuz için önce bireysel olarak bolca araştırma yapmalısınız. Uçuş dönemine daha çok var. O zamana kadar bol bol araştırma yapıp bu forumda bolca zaman geçirirseniz, merak ettiklerinizin cevabını alıp özellikle türlere özel bakım rehberlerini incelerseniz rahatlıkla bir karınca kolonisi oluşturabilirsiniz. Size sıfırdan anlatmaya çalışsam satırlar alır. En temiz bilgi bireysel araştırmayla elde edilir. Sevgiler 😊