Karıncalar çöpünü suya yakın tutuyor.

OnurWithoutHonor

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar elimde componotus kolonisi var ilk zamanlarda her şey iyiydi ancak işciler çıkmaya başladıktan sonra besleme yapmamla beraber garip şeyler yaşanmaya başladı önce 3 işçi çıktıktan sonra besleme yaptım güzelce yediler verdiğim böceği ancak normalde diğer baktığım kolonilerde suya yakın yumurtalar olduğu için çöpü pamuğa yakın tutarlardı. Bunlar yumurtaları tüpün ortasına taşıyıp çöpleri suya yakın tutmaya başladılar. İşçilerden birisi öldü onunda ölüsünü suyun oraya taşıdılar garip olan hala o pamuktan su içmeye devam ediyorlar. Öncelikle görsele aldanmayın normalde outworld yoktu ilk başta başka tüpe geçsinler diye sadece aparat aracıyla tüpten tüpe bağladım ancak ısrarla geçmek istemiyorlar sonrasında yumurtladığı yumurtalarda artık çıkma evresine geldi bende outworld bağlayıp yeni tüpü dışarıya koydum şekerli suyuda tüpün önüne koydum. Mevcut tüp üstünü açık bırakıp outworldde ki tüpü kapattım. Yeni işçiler çıkınca taşırlar mı yoksa kalmaya devam ederler mi, kalırlarsa kraliçe ölür mü benzer konuyu tecrübe eden veya tavsiye vermek isteyen olursa dinlemek isterim.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-08-11 at 17.53.55.jpeg
    WhatsApp Image 2025-08-11 at 17.53.55.jpeg
    39.8 KB · Görüntüleme: 17
  • WhatsApp Image 2025-08-11 at 17.54.00.jpeg
    WhatsApp Image 2025-08-11 at 17.54.00.jpeg
    79.7 KB · Görüntüleme: 17

emre9293

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar elimde componotus kolonisi var ilk zamanlarda her şey iyiydi ancak işciler çıkmaya başladıktan sonra besleme yapmamla beraber garip şeyler yaşanmaya başladı önce 3 işçi çıktıktan sonra besleme yaptım güzelce yediler verdiğim böceği ancak normalde diğer baktığım kolonilerde suya yakın yumurtalar olduğu için çöpü pamuğa yakın tutarlardı. Bunlar yumurtaları tüpün ortasına taşıyıp çöpleri suya yakın tutmaya başladılar. İşçilerden birisi öldü onunda ölüsünü suyun oraya taşıdılar garip olan hala o pamuktan su içmeye devam ediyorlar. Öncelikle görsele aldanmayın normalde outworld yoktu ilk başta başka tüpe geçsinler diye sadece aparat aracıyla tüpten tüpe bağladım ancak ısrarla geçmek istemiyorlar sonrasında yumurtladığı yumurtalarda artık çıkma evresine geldi bende outworld bağlayıp yeni tüpü dışarıya koydum şekerli suyuda tüpün önüne koydum. Mevcut tüp üstünü açık bırakıp outworldde ki tüpü kapattım. Yeni işçiler çıkınca taşırlar mı yoksa kalmaya devam ederler mi, kalırlarsa kraliçe ölür mü benzer konuyu tecrübe eden veya tavsiye vermek isteyen olursa dinlemek isterim.
Tüpteki Nem ve sıcaklık dengesi en ideal olan yere yuvalanırlar davranış normal değil.
Test tüpü kurulumu nasıl?

Lokmankaya

Larva
Üye
Selamlar, yeni tüpe geçirme motivastonunu tam anlamadım ama bu hali ile outworlde koyduğunuz tüpün ağzı çok geniş ve açık olduğu için orayı beğenmez ve geçmezler gibi geliyor. İlla geçsin istiyorsan ve biraz kayıp vermek de sorun değil diyorsan, eski tüpü sök outworlde koy, yeni tüpü şimdikinin yerine tak. Yani tüplerin yerini değiştir.

Bu şekilde geçmezlerse 2. aşamaya geçersin, kayıp kısmı burda başlıyor, tüpü komple outworlde dök, yumurtalar kraliçe filan, onlar toplayıp yeni tüpe geçer. Toplarken de yumurtaları vs toplarlar. Çöpleri alıp götürmezler.

Bu şekilde 2 kere transfer yaptım, çok kirli tüpü temiz tüple değiştirmek için. Kayıp şöyle oluyor, ya eski tüpte kalıyor yumurta filan ya da dökerken vura vura döktüğüm için bazıları hasar alabiliyor.

Anormal davranışlarının bir sebebi de eski tüpte pamuk kısmında bir hastalık vs olabilir. O yüzden uzağa taşımış olabilirler.