Karıncalar çoğalmaya başladı

ClaxTie

Yumurta
Üye
Messor karıncalarım 15-20 işçi oldular ve beslenememelerinden dolayı korkuyorum. Şu anlık içinde 5-10 tane kuş yemi bıraktım. Ara sıra kürdan koyuyorum, şekerli suya bandırıp. Sizce yaşam alanına almalı mıyım, yoksa böyle devam etmeli miyim bakmaya? (Endişem, şekerli suyu içip içemediklerini bilemiyorum.)

Karınca309

Larva
Üye
Dostum öncelikle 1 gün şekerli suyu koy ertesi gün al şekerli suya pek ihtiyaçları yok aslında un kurdu v.s. verebilirsin birde biraz daha hafif çatlatıp tohum ver acıkınca yerler ölmezler yani

Emirant

Pupa
Üye
Minik bir outworld bağlayabilirsiniz beslemekte zorlanıyorsanız. Ama ilk işçiler gerekmedikçe dışarı çıkmaz. Messorlar genellikle şekerli suya ilgi vermez zaten enerji ihtiyacı olunca içerler ama aksi durumda her zaman içmezler. Tohumları kırıp vermesenizde olur her türlü açıyorlar güçlü çeneleriyle. Haftada 2 kez protein ihtiyacını karşılayabilirsiniz.

raxys

Larva
Üye
Messor karıncalarım 15-20 işçi oldular ve beslenememelerinden dolayı korkuyorum. Şu anlık içinde 5-10 tane kuş yemi bıraktım. Ara sıra kürdan koyuyorum, şekerli suya bandırıp. Sizce yaşam alanına almalı mıyım, yoksa böyle devam etmeli miyim bakmaya? (Endişem, şekerli suyu içip içemediklerini bilemiyorum.)
ben protein vermiyorum acıkcası bendede messor var, tohum içersindeki protein yetiyor un kurdu ile uğraşmıyorum cünkü bana göre yavaş gelişmesi daha güzel, ölmediler, ölmüyorlar

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Eğer tüplerinde tohum bulunuyorsa şekerli su vermenize fazla gerek yok. Karbonhidrat olarak tohumlar gayet yeterlidir. Haftada 1-2 kez canlı yem ile besleme yapıyorsanız bir problem yok. İşçi sayısına bakarsak bence çok ufak bir outworld ekleyebilirsiniz, besleme yapmanız kolaylaşır rahat edersiniz.