Karınca

Niko990

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Verilebilir diye düşünüyorum.

Scylla

Yumurta
Üye
Teşekkür ederim. Peki işçiler küçük mesela onlar kuş yemini kıramaz yiyemez gibi geliyor bana bu konu hakkında bilginiz var mı ?

Niko990

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Teşekkür ederim. Peki işçiler küçük mesela onlar kuş yemini kıramaz yiyemez gibi geliyor bana bu konu hakkında bilginiz var mı ?
İlk işçiler tohumu kıramayacaktır Tohumları siz kırıp vermelisiniz.

Kutay

Replete
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
bence messorlara canlı yem olarak besleme yapılmalı majorlarınız cıkana kadar

Kutay

Replete
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
ondan sonra tohum takviyesi yapılmalı ben öyle düşünüyorum

Scylla

Yumurta
Üye
Bugün bir yane mikro un kurdu attım güzel yediler. O zaman tohumları da kırıp vereyim. Chia tohumunu da o yüzden sordum açıkçası çok küçük diye.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Başlangıçta yumuşak tohumlar bulundurmanız daha iyi olur

Keten tohumu, yulaf ezmesi gibi

bence messorlara canlı yem olarak besleme yapılmalı majorlarınız cıkana kadar
katılıyorum canlı yem yanında dediklerimide verebilirsiniz

NEVZAT45

Yumurta
Üye
Messor kolonisi chia tohumu yer mi ??
Selamlar çhia tohumuna bayılıyorlar özellikle nanitikler ayrıca çim tohumu keten haşhaş tohumu verilebilir pişmiş kavurma dana etlerini ince ince lif haline getirip verebilirsin benimkiler bayılarak yiyor fakat çok un kurdu ve canlı yeme gitmiyorlar sonuçta pişmiş et full protein un kurdu ise ıslak nemli ve yağdan oluşuyor bunlar bunu anlayabiliyor yuva içinde tohum var ise beslenme alanına çok çıkmıyorlarsa endişe etme tipik messor davranışı stok bittiğinde zaten çıkıp arayacaklar tohum stoğu yapıyorlarsa bu güzel bir gelişme ayrıca lütfen bizimle koloniniın sayısı ve durumunu da paylaşmayı ihmal etme

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Selamlar çhia tohumuna bayılıyorlar özellikle nanitikler ayrıca çim tohumu keten haşhaş tohumu verilebilir pişmiş kavurma dana etlerini ince ince lif haline getirip verebilirsin benimkiler bayılarak yiyor fakat çok un kurdu ve canlı yeme gitmiyorlar sonuçta pişmiş et full protein un kurdu ise ıslak nemli ve yağdan oluşuyor bunlar bunu anlayabiliyor yuva içinde tohum var ise beslenme alanına çok çıkmıyorlarsa endişe etme tipik messor davranışı stok bittiğinde zaten çıkıp arayacaklar tohum stoğu yapıyorlarsa bu güzel bir gelişme ayrıca lütfen bizimle koloniniın sayısı ve durumunu da paylaşmayı ihmal etme
Hocam eski konuları hortlatmayalım lütfen.

NEVZAT45

Yumurta
Üye
Ona dikkat etmedim ama hala Bilgi bilgidir ve taze olduğunu düşünüyorum sonuçta ben de yeni başladım

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Ona dikkat etmedim ama hala Bilgi bilgidir ve taze olduğunu düşünüyorum sonuçta ben de yeni başladım
Yeni olmanızı anlıyorum, ama hem eski konuyu gündeme getiriyorsunuz hem de yanlış yönlendirme yapıyorsunuz. Daha dikkatli olalım.🙂