Karınca Yuvasından Kraliçe

UniverSeek

Yumurta
Üye
Herkese merhabalar, bu hobiye yeni başlamak istiyorum ve ilk kraliçemide doğadan kendim bulmak istiyorum. Birkaç kez oğul şeklinde yuvalara denk geldim. Yalnız gezen bir kraliçe hariç bu tip yuvalardan kraliçe çıkartmak mümkünmü? forumda yeniyim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Karahan

Yumurta
Üye
Dotum eğer yeni isen bu işlere girme,buna WC denir.Doğadan koloni almaktır.Yaşadığın yerin sıcaklığı,nemine göre o yuvadaki kraliçeler uçar.Yani uçuş vakti gelince heryerden toplayabilirsin.

UniverSeek

Yumurta
Üye
Çalıştığım iş yerinin yanında farklı yerlerde 2 tane bahsettiğim gibi yuva var hergün gelip geçerken görüyorum şekerlerini bırakıyorum ama bir yandanda kraliçesini nasıl kıstırırım diye düşünüyordum ama bilgiler için teşekkür ederim :)

Karahan

Yumurta
Üye
En sağlıklısı dışarda düz yolda yüyken bulma

YusufKeremT

Yumurta
Üye
Çalıştığım iş yerinin yanında farklı yerlerde 2 tane bahsettiğim gibi yuva var hergün gelip geçerken görüyorum şekerlerini bırakıyorum ama bir yandanda kraliçesini nasıl kıstırırım diye düşünüyordum ama bilgiler için teşekkür ederim :)
İyi forumlar dostum umarım keyfin yerindedir, kraliçeleri kesinlikle yuvalarından almanı tavsiye etmiyorum çünkü bu şekilde hem çok zorlanırsın kraliçeyi bulmak için hem de bulup alsan bile kraliçesini aldığın kolonin yaşama şansını elinden alırsın. Karıncaların %90'ı kraliçelerini kaybettiklerinde yeni kraliçe belirlemez bu çok nadir cins ve türlerde vardır. Kraliçe ölünce ise kolıni de ölür. Fobiye başlamak için diğer karıncaları ölüme terk etme diye diyorum. Bana kalırsa en mantıklısı uçuş mevsimlerini beklemek 1 ay bir buçuk ay kaldı zaten o zamana kadar ekipmanlarını edin; test tüpü al mutlaka, elinde yoksa çöp şiş, pamuk vs. Forumda biryerlerde uçuş takvimi vardı iftardan sonra bulur atarım sana, oradan hangi tarihler arasında araman gerektiğini öğrenirsin hem koloniler de ölüme sürüklenmez başlangıç adına sormak istediğin birşey olursa cevaplarım şimdilik iyi forumlar

UniverSeek

Yumurta
Üye
Dostum harikasın bu bilgiler benim için nadide bir eser niteliğinde. Yeni başlayacak birisi olarak tabikide bilmediğim çok fazla şey olduğuna eminim şuan için aklıma takılan birşey yok olursada şimdiden teşekkür ediyorum yardımların için

YusufKeremT

Yumurta
Üye
Dostum harikasın bu bilgiler benim için nadide bir eser niteliğinde. Yeni başlayacak birisi olarak tabikide bilmediğim çok fazla şey olduğuna eminim şuan için aklıma takılan birşey yok olursada şimdiden teşekkür ediyorum yardımların için
Başkan iyi akşamlar uçuş takvimini bulup sana atacaktım ama forumdaki deneyim ve bilgi konusunda uç noktada olan kişiler dahil bir çok kişi hatalı olduğunu söylüyor o yüzden yanlış bilgi paylaşmak istemedim istersen sen araştırabilirsin yada forumdakine yine de ulaşmak istersen arama kısmından bulabilirsin kusura bakma yardımcı olamadım

UniverSeek

Yumurta
Üye
Estağfurullah olur mu öyle şey düşünmen yeterli emeğine sağlık iyi forumlar