Karınca Yuvası ve Yemi

oksobis

Yumurta
Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Karıncalarım çoğaldı ve karınca evine ihtiyacım var. Acaba bana önerebilceğiniz bir yuva linki var mıdır?
Ekstra olarak karıncama un kurdu koydum fakat küflenip gitti. 3-4 kere koydum fakat hiç bakmadılar.
Bunun yerine ballı suyla besledim fakat buda bi yere kadar. Acaba önericeğiniz bir yem var mıdır?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Araz

Yumurta
Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Karıncalarım çoğaldı ve karınca evine ihtiyacım var. Acaba bana önerebilceğiniz bir yuva linki var mıdır?
Ekstra olarak karıncama un kurdu koydum fakat küflenip gitti. 3-4 kere koydum fakat hiç bakmadılar.
Bunun yerine ballı suyla besledim fakat buda bi yere kadar. Acaba önericeğiniz bir yem var mıdır?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle başarılar dilerim bu yolda sana deneyebileceğin yollar morio kurdu olabilir ayrıca un kurdunu nası verdiğini ve koloninin işçi sayısı ve türünü söylersen daha iyi yardımcı olabilirim onun dışında yuva için undergroundantworld,karıncasanatı,antstoreturkey önerimdir morio kurdu almak istersende antalya çekirge önerimdir.

oksobis

Yumurta
Üye
Öncelikle başarılar dilerim bu yolda sana deneyebileceğin yollar morio kurdu olabilir ayrıca un kurdunu nası verdiğini ve koloninin işçi sayısı ve türünü söylersen daha iyi yardımcı olabilirim onun dışında yuva için undergroundantworld,karıncasanatı,antstoreturkey önerimdir morio kurdu almak istersende antalya çekirge önerimdir.
Merhaba güzel dilerlerin için teşekkür ederim. Daha önceki konularımda ''Lasius prensesi,Liometopum'' olarak söylendi fakat tam bilgim olmadığım için bilmiyorum. Resimlerini ekte paylaştım.
Un kurdunu ikiye bölüp öyle verdim. Şuan 12 işçim var çok şükür ve çok fazla yumurtası var. Fotoğraflar eski olduğu için kusura bakma.

Ekli dosyalar

• IMG_9405.jpeg
    IMG_9405.jpeg
    26.7 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Image 2025-06-12 at 17.09.21.jpeg
    WhatsApp Image 2025-06-12 at 17.09.21.jpeg
    16.9 KB · Görüntüleme: 11
  • WhatsApp Image 2025-07-15 at 16.53.41 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2025-07-15 at 16.53.41 (3).jpeg
    25.2 KB · Görüntüleme: 11

Araz

Yumurta
Üye
Merhaba güzel dilerlerin için teşekkür ederim. Daha önceki konularımda ''Lasius prensesi,Liometopum'' olarak söylendi fakat tam bilgim olmadığım için bilmiyorum. Resimlerini ekte paylaştım.
Un kurdunu ikiye bölüp öyle verdim. Şuan 12 işçim var çok şükür ve çok fazla yumurtası var. Fotoğraflar eski olduğu için kusura bakma.
Önceden protein aldılarsa ihtiyaçları yoktur büyük ihtimalle ama daha önce hiç almadılarsa bi kaç sebebi var çok taze kestiysen ve büyük bir parça ise korkuyo olabilirler ayrıca dedikleri gibi lasius ise yavaş adapte olurlar yani kurdu tehdit sanıyor olabilirler kurdu kestikten sonra kaynar suda bi 5-10 saniye arası haşlayabilirsin buda olmaz ise kurdu çok 1-2 mm arası kadar yani kurdan ucu kadar küçültüp dene yada bal+süt karışımına o kürdan ucu kadar olan un kurdunu haşlayıp kat emerek yiyebilirler belki dahada ilerki zamanlarda sorun olursa tekrardan uğrarsın iyi akşamlar dilerim.

Hasancık

Majör
Üye
12 işçili koloniniz test tüpünde devam etmeli henüz bir formikaryuma geçirmeyin onun yerine beslerken kaçmalarından şikayetçiyseniz ufak bir outworld bağlayın veya test tüpünü direkt outworldun içine koyun besin olarak ise eğer yemiyorsalar farkı canlı yemler deneyin eğer buna bütçeniz el vermiyorsa un kurdunu tekrar tekrar deneyin eninde sonunda tüketirler diye düşünüyorum veya zaten tüketiyorlar ama siz fark etmiyor olabilirsiniz