Karınca yumurtlamıyor!

karapencemuratosman

Yumurta
Üye
Merhaba benim 4 işçili bir Messor kolonim var, ilk parti işçiler çıkmıştılar ama tüpün suyu bittiği için başka bir tüple ikisinin ağzını birleştirdim ve karıncaları diğer tüpe sallayarak aktardım ancak işçilerden biri kaçtı hemen elimle alıp tüpe koydum ve sonrasında farkettim ki yumurtalar yok. Yaklaşık 10 15 yumurta vardı yüksek ihtimalle kaçan işçinin ağzındaydı yumurtalar. Ben aldığımda ağzından düşürdü ve yumurtaları kaybettim. Şimdi bu olay yaşandıktan sonra 2 3 gün geçti ancak kraliçe halen yumurtlamadı çok acemi olduğum için büyük bir hata yaptım şimdi kraliçe yumurtlamıyor bu durumla alakalı ne yapabilirim kraliçe tekrardan yumurtlamaya başlar değil mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Merhaba benim 4 işçili bir Messor kolonim var, ilk parti işçiler çıkmıştılar ama tüpün suyu bittiği için başka bir tüple ikisinin ağzını birleştirdim ve karıncaları diğer tüpe sallayarak aktardım ancak işçilerden biri kaçtı hemen elimle alıp tüpe koydum ve sonrasında farkettim ki yumurtalar yok. Yaklaşık 10 15 yumurta vardı yüksek ihtimalle kaçan işçinin ağzındaydı yumurtalar. Ben aldığımda ağzından düşürdü ve yumurtaları kaybettim. Şimdi bu olay yaşandıktan sonra 2 3 gün geçti ancak kraliçe halen yumurtlamadı çok acemi olduğum için büyük bir hata yaptım şimdi kraliçe yumurtlamıyor bu durumla alakalı ne yapabilirim kraliçe tekrardan yumurtlamaya başlar değil mi?
Tabi ki yumurtlar. Yumurtalıklarında yeni parti yumurtaları oluşturmakla meşgul şuan büyük ihtimalle.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam yumurtaları düşürdüyse tahminimce stres olmuştur kraliçe, 1-2 hafta kadar açmazsanız, sallamazsanız yumurtlayacaktır. @samet_56 hocamında dediği gibi yumurtalıklarında yumurta oluşturuyordur.

SıslYahya

Pupa
Üye
Hocam yeniden yumurtlar eğer bir dahaki transferde sallayarak aktarmanızı tavsiye etmem iki tüpü ağızlarını birleştirip sabitledikten sonra geçmesini istediğiniz tüpe karanlık yapın diğer tüpe ise ışık tutun böyle çok daha uzun sürebilir transfer olmaları koloni büyüdükçe transfer olma süreleride artar ama böyle bir transfer daha sağlıklı olacağını düşünüyorum iyi hobiler dilerim.