Karinca uçuşu

Mustafaf

Yumurta
Üye
Amin kardeşim. Bence herkesin bir Messor macerası olması lazım. Hem bakımı en kolay tür hem de majör gibi işçi sınıfları var.
Su istanbuldaki yagmurdan sonra bile bulamadim cok istiyorum bakmak insallah buluruz hepimiz hocam

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

Mustafaf

Yumurta
Üye
İstanbul'da bulma oranınız daha fazladır hocam ben basketbol sahasında buldum.
Valla evimin yani orman bir suru messir kolonisi var ucmuyolar ucsalarda ben bulamiyorum heralde cunku prens de yok hic yerde kanat falanda yok gene bi kucuk yagmur yagiyo bi bakarim birazdan

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Valla evimin yani orman bir suru messir kolonisi var ucmuyolar ucsalarda ben bulamiyorum heralde cunku prens de yok hic yerde kanat falanda yok gene bi kucuk yagmur yagiyo bi bakarim birazdan
Geceleri uçmuyorlar ama yuva bulamayanlar ışık altına gelir büyük ihtimalle

Mustafaf

Yumurta
Üye
Hocam hangi saatlerde ucar messorlar tam olarak gece ucmadigina gore en verimli saatler hangileri

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocam hangi saatlerde ucar messorlar tam olarak gece ucmadigina gore en verimli saatler hangileri
Ben 4-5 gibi buldum ama tam hakim değilim konuya öğle - ikindi vakti arasında bulabilirsiniz.

Antquenn

Larva
Üye
Amin kardeşim. Bence herkesin bir Messor macerası olması lazım. Hem bakımı en kolay tür hem de majör gibi işçi sınıfları var.
Benimki öldü aqa yeter ya neyse küçük messorlardan devamke ( tetramorium)

karınca-

Yumurta
Üye
İstanbul'da bulma oranınız daha fazladır hocam ben basketbol sahasında buldum.
ben de basket oynarken sahada gördüm topu bırakıp 4 tane aldım turuncu olduğu için kolay gözüküyor tavsiye ederim, bir de sizce kraliçelerden birini salmalı mıyım çok zorlar mı beni? (cinsi messor türlerini bilmiyorum)

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
ben de basket oynarken sahada gördüm topu bırakıp 4 tane aldım turuncu olduğu için kolay gözüküyor tavsiye ederim, bir de sizce kraliçelerden birini salmalı mıyım çok zorlar mı beni? (cinsi messor türlerini bilmiyorum)
Kolay bir tür ama ilerde aynı tür bakmak sıkıcı olabilir

karınca-

Yumurta
Üye
Kolay bir tür ama ilerde aynı tür bakmak sıkıcı olabilir
Tamamdır hiç tecrübem olmadi bir de işçi sayısı arttıkça daha uzun süreli bakabiliyor muyuz stres oranı azalıyor mu bir de sizce kış uykusuna bu sene yatiriyim mi?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Tamamdır hiç tecrübem olmadi bir de işçi sayısı arttıkça daha uzun süreli bakabiliyor muyuz stres oranı azalıyor mu bir de sizce kış uykusuna bu sene yatiriyim mi?
işçi çıktığında istediğiniz kadar kontrol edebilirsiniz.Tavsiyem yinede çok kontrol etmeyin.Eğer hava soğuk ise ve yumurtlamaz iseler yatırmanız iyi olur.

karınca-

Yumurta
Üye
işçi çıktığında istediğiniz kadar kontrol edebilirsiniz.Tavsiyem yinede çok kontrol etmeyin.Eğer hava soğuk ise ve yumurtlamaz iseler yatırmanız iyi olur.
Tamamdır peki şuan da kontrol etmenin bir manası yoksa ben iki - üç hafta hiç bakmam gerek var mı bakmaya?

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye