Bugün Yozgat'a yağmur yağdı yarın çamlğa gidip arayacağım siz bulabildiniz mi pekiHocam yağmuru bekleyin. Ankara'ya yağmıyor baya zamandır. Yağmuru bekliyorum bende büyük ihtimalle yağmurdan sonra bulursunuz.
Ben şuan kraliçe aramıyorum. Zaten şuan yağmur var. Eğer sabah bulursam söylerimBugün Yozgat'a yağmur yağdı yarın çamlğa gidip arayacağım siz bulabildiniz mi peki
Tamam sizi bekliyorumBen şuan kraliçe aramıyorum. Zaten şuan yağmur var. Eğer sabah bulursam söylerim
Farketmez gece olmayan her vakitte olabilir.Hocam bide messor uçuşları sabah kaç gibi oluyor
Hocam demin dışarı çıktım ve Messor kraliçesi buldum. Fakat kaybettim. Hâla kraliçe bulabilirsiniz birazdan tekrar çıkacağım.Tamam sizi bekliyorum
Bizim burada da messor koloni sayısı çok az Ankara Batıkent tarafı ilaçlama çok olur bu gün tahminimce 2-3 koloni uçuş yaptı aradık bulamadık sadece evden çıkarken bir tane messor bulduk ama normal hemcinslerine oranla devasa birşeyHocam demin dışarı çıktım ve Messor kraliçesi buldum. Fakat kaybettim. Hâla kraliçe bulabilirsiniz birazdan tekrar çıkacağım.
Antwiki sayfasından aradığın türün yaşadığı bölgelere ve uçuş yaptığı dönemlere bakabilirsin .Selamlar. Almanya'da yaşıyorum şu an yağmur yağıyor hava da serin denebilecek bir seviyede. Bu havada kraliçe bulabilir miyim?
Valla ben burada bulunmaz sanıyordum. Çünkü Ankara'da hep küçük türler var. İlk defa gördüm dev gibiydi. Birazdan tekrar çıkacağım İnşaAllah bulurum.Bizim burada da messor koloni sayısı çok az Ankara Batıkent tarafı ilaçlama çok olur bu gün tahminimce 2-3 koloni uçuş yaptı aradık bulamadık sadece evden çıkarken bir tane messor bulduk ama normal hemcinslerine oranla devasa birşey
Yağmur bitince arayabilirsin.Selamlar. Almanya'da yaşıyorum şu an yağmur yağıyor hava da serin denebilecek bir seviyede. Bu havada kraliçe bulabilir miyim?
Bugün ben de yağmurdan yarım saat sonra bir metre arayla iki messor kraliçesi buldum çoğu zaman şansa bakıyor.Bugün akşam burada yağmur var geceye kadar yarın sabah bulabilir miyim sizce
Kardeşim ben normalde tapinoma , tetramorium falan buluyordum messor uçuşu oluyordu ama hep prens basiyorlardi ilk defa bu sene duvara tırmanırken gördüm dehşet birşey Allah herkese beslemeyi nasip etsin ben 3. Senemde buldum ilk messor tecrübem bunu okuyan tecrübeli arkadaşlar bana ulaşabilir . Bu Hobi sabır hobisi Allah herkese nasip etsin sabrın sonu selamet.Valla ben burada bulunmaz sanıyordum. Çünkü Ankara'da hep küçük türler var. İlk defa gördüm dev gibiydi. Birazdan tekrar çıkacağım İnşaAllah bulurum.
Amin kardeşim. Bence herkesin bir Messor macerası olması lazım. Hem bakımı en kolay tür hem de majör gibi işçi sınıfları var.Kardeşim ben normalde tapinoma , tetramorium falan buluyordum messor uçuşu oluyordu ama hep prens basiyorlardi ilk defa bu sene duvara tırmanırken gördüm dehşet birşey Allah herkese beslemeyi nasip etsin ben 3. Senemde buldum ilk messor tecrübem bunu okuyan tecrübeli arkadaşlar bana ulaşabilir . Bu Hobi sabır hobisi Allah herkese nasip etsin sabrın sonu selamet.