Karinca uçuşu

Ruzupix

Yumurta
Üye
Arkadaşlar karınca uçuşları ne zamanlarda oluyor?

Moderatör tarafında düzenlendi:

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Şuan uçuşlar oluyor birtek kışta uçuşlar olmuyor

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Türkiye'de yaşamıyorum

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocam yağmuru bekleyin. Ankara'ya yağmıyor baya zamandır. Yağmuru bekliyorum bende büyük ihtimalle yağmurdan sonra bulursunuz.

Enes-66

Yumurta
Üye
Hocam yağmuru bekleyin. Ankara'ya yağmıyor baya zamandır. Yağmuru bekliyorum bende büyük ihtimalle yağmurdan sonra bulursunuz.
Bugün Yozgat'a yağmur yağdı yarın çamlğa gidip arayacağım siz bulabildiniz mi peki

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye

mk01

Yumurta
Üye
Hocam bide messor uçuşları sabah kaç gibi oluyor

AvcBahadir

Yumurta
Üye
Selamlar. Almanya'da yaşıyorum şu an yağmur yağıyor hava da serin denebilecek bir seviyede. Bu havada kraliçe bulabilir miyim?

Antquenn

Larva
Üye
Hocam demin dışarı çıktım ve Messor kraliçesi buldum. Fakat kaybettim. Hâla kraliçe bulabilirsiniz birazdan tekrar çıkacağım.
Bizim burada da messor koloni sayısı çok az Ankara Batıkent tarafı ilaçlama çok olur bu gün tahminimce 2-3 koloni uçuş yaptı aradık bulamadık sadece evden çıkarken bir tane messor bulduk ama normal hemcinslerine oranla devasa birşey

Antquenn

Larva
Üye
Selamlar. Almanya'da yaşıyorum şu an yağmur yağıyor hava da serin denebilecek bir seviyede. Bu havada kraliçe bulabilir miyim?
Antwiki sayfasından aradığın türün yaşadığı bölgelere ve uçuş yaptığı dönemlere bakabilirsin .

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bizim burada da messor koloni sayısı çok az Ankara Batıkent tarafı ilaçlama çok olur bu gün tahminimce 2-3 koloni uçuş yaptı aradık bulamadık sadece evden çıkarken bir tane messor bulduk ama normal hemcinslerine oranla devasa birşey
Valla ben burada bulunmaz sanıyordum. Çünkü Ankara'da hep küçük türler var. İlk defa gördüm dev gibiydi. Birazdan tekrar çıkacağım İnşaAllah bulurum.

darkness

Minör
Deneyimli Hobici
Üye
Yağmur bitince arayabilirsin.
Sokak lambalarının altına bakabilirsin eğer yağmur bitene kadar gece olursa.Almanyada güzel türler var.

Yigit3

Yumurta
Üye
Bugün akşam burada yağmur var geceye kadar yarın sabah bulabilir miyim sizce

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Hocam çok mutluyum. Dışarı çıktım ve kaybettiğim karıncamı kanat dökerken buldum. Hayırlısı olsun. 😍

Antquenn

Larva
Üye
Valla ben burada bulunmaz sanıyordum. Çünkü Ankara'da hep küçük türler var. İlk defa gördüm dev gibiydi. Birazdan tekrar çıkacağım İnşaAllah bulurum.
Kardeşim ben normalde tapinoma , tetramorium falan buluyordum messor uçuşu oluyordu ama hep prens basiyorlardi ilk defa bu sene duvara tırmanırken gördüm dehşet birşey Allah herkese beslemeyi nasip etsin ben 3. Senemde buldum ilk messor tecrübem bunu okuyan tecrübeli arkadaşlar bana ulaşabilir . Bu Hobi sabır hobisi Allah herkese nasip etsin sabrın sonu selamet.

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Kardeşim ben normalde tapinoma , tetramorium falan buluyordum messor uçuşu oluyordu ama hep prens basiyorlardi ilk defa bu sene duvara tırmanırken gördüm dehşet birşey Allah herkese beslemeyi nasip etsin ben 3. Senemde buldum ilk messor tecrübem bunu okuyan tecrübeli arkadaşlar bana ulaşabilir . Bu Hobi sabır hobisi Allah herkese nasip etsin sabrın sonu selamet.
Amin kardeşim. Bence herkesin bir Messor macerası olması lazım. Hem bakımı en kolay tür hem de majör gibi işçi sınıfları var.