Ben outworld için sormuştum ama detay eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın.ytong kullanmak istemiyorsanız torf kullanabilirsiniz ytong doğal ortam uygun zaten ama siz bilirsiniz.
Evet outworld için sormuştum detay eklemeyi unutmuşum kusura bakmayın.Arkadaş sanırım outworldün taban malzemesi için sormuş ytong ne alaka anlayamadım.
Silis kum genelde kullanılan taban malzemesi fakat Lasius gibi cinsler için hiç uygun değil. Onlar için torfu falan tercih edebilirsiniz ama benim tavsiyem boş bırakın daha iyi. Hem daha pratik hem de sorun çıkarmıyor.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.Bulduğunuz cinsleri araştırın. Bu canlı nerede yaşıyormuş, hangi coğrafyalarda varmış, nasıl yuvalama yapıyormuş, kurak araziler mi, nemli araziler mi, orman mı, çöl mü? Bunları bilin. Sonra taban malzemesini bu öğrendiğiniz bilgiler çerçevesinde seçin. En doğrusu budur. Cataglyphis mi buldun koy kumunu, camponotus mu buldun koy kumunu, messor mu buldun torf koy, crema mı buldun zemin koyma tırmanabileceği bir şeyler koy sopa falan koy mesela. Budur.
Aradaki farkı anlamak mümkün mü peki ?Silis kum kullanabilirsin yalnız dikkat etmen gereken bir husus var Mineral sıva kumu bu silis kum diye satıyorlar