Zaten öyle, manuel transfer yapmalımıyım? Su bittiği için karıncaya bir şey olur mu?Geçiceği tarafı karanlık şu anda olduğu yeri aydınlık yapıp deneyebilirsiniz
Hocam bence manuel transferde çok strese girip yumurtaları ve larvaları yiyebilir. Bırakın kraliçe uygun gördüğünde kendi taşısın. Belki daha pamuktaki nem yetiyordur.Zaten öyle manuel transfer yapmalımıyım. Şu bittiği için karıncaya bir şey olur mu
Kendi haline bırakıyorum.Hocam bence manuel transferde çok strese girip yumurtaları ve larvaları yiyebilir. Bırakın kraliçe uygun gördüğünde kendi taşısın. Belki daha pamuktaki nem yetiyordur.
Manuel transferi en son çare düşünün. Tüpte su komple bitse bile pamuktaki nem ile kraliçe 3-4 gün yine idare edecektir yani korkulacak bir durum yok. Yeni tüpe çok dipten ışık vermeyin tüpü çok ısıtır. Ortalama olarak 5cm uzaktan verseniz yeterli. Diğer tüpün girişine çok az şekerli su damlatırsanız şekerli suya geldiğinde diğer tüpüde keşfetmeye başlayacaktır diye düşünüyorum. Yinede hala geçiş yaşanmazsa manuel taşımaya bakabilirsiniz.4 yumurtalı veya larvalı kolonim var tüpte. Suyu tamamen bitti. Transfer düzeneği yaptım ama kraliçe hareket bile etmedi. Acilen manuel transfer yapmam lazım mı?
TeşekkürlerManuel transferi en son çare düşünün. Tüpte su komple bitse bile pamuktaki nem ile kraliçe 3-4 gün yine idare edecektir yani korkulacak bir durum yok. Yeni tüpe çok dipten ışık vermeyin tüpü çok ısıtır. Ortalama olarak 5cm uzaktan verseniz yeterli. Diğer tüpün girişine çok az şekerli su damlatırsanız şekerli suya geldiğinde diğer tüpüde keşfetmeye başlayacaktır diye düşünüyorum. Yinede hala geçiş yaşanmazsa manuel taşımaya bakabilirsiniz.