Video çekimi yapıyorum ancak şırınga yapısı gereğiyle bulanık en erken ne zaman geçireyimSanırım kraliçe şırıngada, şırıngaya test tüpü setup'ı yaptınız ve ne zaman test tüpüne geçiririm diye soruyorsunuz. Şırıngadaki su bittiğinde ve pamuktaki nem azaldığında transfer edebilirsiniz. Yumurtaları olduğu için manuel transfer tavsiye etmiyorum.
İstediğiniz zaman geçirin. 4 ay sonra geçirseniz birşey değişmeyecek. Transfer stresli bir süreçtir sık transfer etmeyin yeterli. Bir de transfer konusunda hep karanlıktan söz ediliyor. Ancak nem ve sıcaklık da unutulmamalı. Transferin ana mantığı karıncalara mevcut ortamlarının artık verimsiz olduğu ve yeni ortama geçmeleri gerektiğini hissettirmek. Tabi ki bu doğada sürekli yaptıkları birşey değil, ekstrem bir durum. O yüzden çoğu durumda inat etmeleri çok doğal. Yumurtalarını büyütmeleri için ise nem dolayısıyla sıcaklık şart. Özellikle karanlık ortamda dinlendirilen koloniler için ışık güçlü bir uyarandır ama nem de en az o kadar elzem. Yani siz yeni tüpü daha sıcak dolayısıyla daha nemli bir hale getirirseniz çok daha rahat taşınırlar. Bunun için bir kutuyu yandan delip eski yuvalarını dışarıda yenisini kutunun içinde tutup kutu içerisine de sıcak tutacak herhangi birşey bırakabilirsiniz. Sıcak su torbası olabilir mesela, ben kullanmadığım eski modemimi kullanıyorum. Bir süre kapalı kutu içinde kalınca çok güzel ısıtıyor. Hatta muhtemelen yeni tüpü bir süre kalorifer üstüne koysanız yine aynı etkiyi yapar. Tüm bunlara bağlı olarak koloni rahat transfer olsun istiyorsanız tüplerindeki suyun bitmesini bekleyebilirsiniz, ancak tabi su bitmeden transfer mümkün.Video çekimi yapıyorum ancak şırınga yapısı gereğiyle bulanık en erken ne zaman geçireyim
Yanıtınız için teşekkürler. Şu anda yeni tüp karanlık eski tüp aydınlık led bağlamadım. Sadece odanın kendi ışığı var. Kraliçe 10-15 dk dır yeni tüpe girip çıkıyor fakat 7 tane yumurtasını hala taşıdığını görmedimİstediğiniz zaman geçirin. 4 ay sonra geçirseniz birşey değişmeyecek. Transfer stresli bir süreçtir sık transfer etmeyin yeterli. Bir de transfer konusunda hep karanlıktan söz ediliyor. Ancak nem ve sıcaklık da unutulmamalı. Transferin ana mantığı karıncalara mevcut ortamlarının artık verimsiz olduğu ve yeni ortama geçmeleri gerektiğini hissettirmek. Tabi ki bu doğada sürekli yaptıkları birşey değil, ekstrem bir durum. O yüzden çoğu durumda inat etmeleri çok doğal. Yumurtalarını büyütmeleri için ise nem dolayısıyla sıcaklık şart. Özellikle karanlık ortamda dinlendirilen koloniler için ışık güçlü bir uyarandır ama nem de en az o kadar elzem. Yani siz yeni tüpü daha sıcak dolayısıyla daha nemli bir hale getirirseniz çok daha rahat taşınırlar. Bunun için bir kutuyu yandan delip eski yuvalarını dışarıda yenisini kutunun içinde tutup kutu içerisine de sıcak tutacak herhangi birşey bırakabilirsiniz. Hatta muhtemelen yeni tüpü bir süre kalorifer üstüne koysanız yine aynı etkiyi yapar. Tüm bunlara bağlı olarak koloni rahat transfer olsun istiyorsanız tüplerindeki suyun bitmesini bekleyebilirsiniz, ancak tabi su bitmeden transfer mümkün.
Bol şans 🙂Yanıtınız için teşekkürler. Şu anda yeni tüp karanlık eski tüp aydınlık led bağlamadım. Sadece odanın kendi ışığı var. Kraliçe 10-15 dk dır yeni tüpe girip çıkıyor fakat 7 tane yumurtasını hala taşıdığını görmedim
Eğer şırıngada su bittiyse transfer lazım ama bitmediyse işçiler çıkmadan transfer yapma. bittiyse kraliçe gidip gelir ama yumurtalarını kolay kolay götürmez bu nedenle kraliçe geçtiği bir sırada yeni tüpü pamukla kapat sonra bir kürdanı nemlendirerek yumurtalara hafif bir şekilde deydir bu sayede yumurtalar kürdana yapışır sonra kraliçenin yanına bırakabilirsin hassas olman lazım unutma yumurtalar hassastır. 2. yöntem yine ayı şekilde kraliçe yeni tüpe geçtikten sonra onu ağızını pamukla kapat ve yumurtaları bu sefer kürdan yerine çok küçük bir pamuğu nemlendir ve cımbız yardımıyla pamuğu tutarak yumurtalara hafif deydir bu sayede pamuğa takılacaktır ve o pamuğu kraliçenin yanına koyabilirsin kraliçe pamuktan alacaktır (kraliçenin alabileceği bir şekilde koy) yumurtaları sonradan da o parça pamuğu tüpten alırsın. Burada yaptığımız kraliçe yeni tüpe geçtikten sonra şırıngadaki yumurtaları manuel olarak yeni tüpe koymak. Son olarak eğer su varsa sabret derim ilk işçi çıktığı gibi transfer yaparsın.Yanıtınız için teşekkürler. Şu anda yeni tüp karanlık eski tüp aydınlık led bağlamadım. Sadece odanın kendi ışığı var. Kraliçe 10-15 dk dır yeni tüpe girip çıkıyor fakat 7 tane yumurtasını hala taşıdığını görmedim
Yanlışınız var ben anlattığım şekilde yaptığım ilk transferimde kolonimin birinde işçi çıkmamıştı birinin de 2 işçisi vardı. Şartlar sağlanırsa taşınacaktır.Eğer şırıngada su bittiyse transfer lazım ama bitmediyse işçiler çıkmadan transfer yapma. bittiyse kraliçe gidip gelir ama yumurtalarını kolay kolay götürmez bu nedenle kraliçe geçtiği bir sırada yeni tüpü pamukla kapat sonra bir kürdanı nemlendirerek yumurtalara hafif bir şekilde deydir bu sayede yumurtalar kürdana yapışır sonra kraliçenin yanına bırakabilirsin hassas olman lazım unutma yumurtalar hassastır. 2. yöntem yine ayı şekilde kraliçe yeni tüpe geçtikten sonra onu ağızını pamukla kapat ve yumurtaları bu sefer kürdan yerine çok küçük bir pamuğu nemlendir ve cımbız yardımıyla pamuğu tutarak yumurtalara hafif deydir bu sayede pamuğa takılacaktır ve o pamuğu kraliçenin yanına koyabilirsin kraliçe pamuktan alacaktır (kraliçenin alabileceği bir şekilde koy) yumurtaları sonradan da o parça pamuğu tüpten alırsın. Burada yaptığımız kraliçe yeni tüpe geçtikten sonra şırıngadaki yumurtaları manuel olarak yeni tüpe koymak. Son olarak eğer su varsa sabret derim ilk işçi çıktığı gibi transfer yaparsın.
Bende kesin konuşmadım kolay kolay taşınmaz ifadesini kullanmıştım işçisi olan bir koloni kadar kolay taşınmaz ifade etmek istedim hatam varsa affolaYanlışınız var ben anlattığım şekilde yaptığım ilk transferimde kolonimin birinde işçi çıkmamıştı birinin de 2 işçisi vardı. Şartlar sağlanırsa taşınacaktır.
Estağfurullah hata insana mahsus 🙂Bende kesin konuşmadım kolay kolay taşınmaz ifadesini kullanmıştım işçisi olan bir koloni kadar kolay taşınmaz ifade etmek istedim hatam varsa affola