Karınca tehlikede mi?

Relax

Yumurta
Üye
Merhabalar,

4 gündür rahatsız etmemek için test tüplerine bakmıyordum ama genel durumu kontrol etmek amacıyla ayakkabı kutusundan gözlemliyordum. Balıkçıdan aldığım strafor kutudaki koku geçince kraliçeleri strafora aktarayım dedim. Aktarma sırasında karıncaların durumlarını kontrol ettiğimde, bir kraliçe karıncanın test tüpünde, pamuk kısmında su gibi görünen bir madde fark ettim. Ancak bu madde akışkan değil gibi duruyor. Sizce bu ne olabilir ve aktarma yapmalı mıyım?

Birde video ekleyemiyorum nasıl eklerim yardımcı olur musunuz?

Ekli dosyalar

• IMG_9136.jpeg
    IMG_9136.jpeg
    22.6 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_9137.jpeg
    IMG_9137.jpeg
    23.1 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_9157.png
    IMG_9157.png
    143.6 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_9156.png
    IMG_9156.png
    141.9 KB · Görüntüleme: 40

gokdenizz

Larva
Üye
Ne olduğunu bilmiyorum ama sanki su basmış sonra kurumuş gibi. Kraliçe yumurtaları taşımış ve durumdan rahatsızmış gibi geldi bana. Transfer yaparsan iyi olabilir.

BahadirSarp

Nanitik
Üye
Merhabalar,

4 gündür rahatsız etmemek için test tüplerine bakmıyordum ama genel durumu kontrol etmek amacıyla ayakkabı kutusundan gözlemliyordum. Balıkçıdan aldığım strafor kutudaki koku geçince kraliçeleri strafora aktarayım dedim. Aktarma sırasında karıncaların durumlarını kontrol ettiğimde, bir kraliçe karıncanın test tüpünde, pamuk kısmında su gibi görünen bir madde fark ettim. Ancak bu madde akışkan değil gibi duruyor. Sizce bu ne olabilir ve aktarma yapmalı mıyım?

Messor kraliçeleri arada böyle dışkılıyorlar. Sorun yok normal isterseniz transfer edin kendisi hemen geçer zaten.

LuciFeci

Larva
Üye
Merhabalar,

Pamuk su taşırmış hızlı bir şekilde transfer yapın bence.

Relax

Yumurta
Üye

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    27 KB · Görüntüleme: 10

gokdenizz

Larva
Üye
Dostum işçin falan yok aparat kullanma kendine eziyet edersin. Önce manuel olarak ucunu çok az suya deydirdikten sonra kürdanla yumurtaları diğer tüpe al sonra kraliçeni o tüpe geçir. Aparat ışık bunlar bu seviyelerde sadece eziyet. En güzeli manuel transfer yapman.

Relax

Yumurta
Üye
Dostum işçin falan yok aparat kullanma kendine eziyet edersin. Önce manuel olarak ucunu çok az suya deydirdikten sonra kürdanla yumurtaları diğer tüpe al sonra kraliçeni o tüpe geçir. Aparat ışık bunlar bu seviyelerde sadece eziyet. En güzeli manuel transfer yapman.
Elim biraz ayarsızdır o yüzden kraliçeye saldım

Gece böyle yapsam faydası olur mu

Ekli dosyalar

• IMG_9161.jpeg
    IMG_9161.jpeg
    57.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_9163.jpeg
    IMG_9163.jpeg
    45 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_9162.jpeg
    IMG_9162.jpeg
    41.8 KB · Görüntüleme: 13

samet_56

Media
Yardımsever
Üye
Tüpe biraz tıklatın kraliçe yumurtaları ağzına aldığında ters çevirip yeni tüpe düşürün. Geride yumurta kalırsa kürdan veya çok İnce bir çubukla almaya çalışın.

Relax

Yumurta
Üye
Tüpe biraz tıklatın kraliçe yumurtaları ağzına aldığında ters çevirip yeni tüpe düşürün. Geride yumurta kalırsa kürdan veya çok İnce bir çubukla almaya çalışın.
Bu saate kadar bir tane larva bile geçirmemiş dediğinizi uygulucam gibi duruyor ışığı arttırdım belki kendi geçer diye

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    59.6 KB · Görüntüleme: 8