Beyler karınca beslemek istiyorum ama ilk kez olucak nereden kraliçe temin edebilirim ve ilk hangi tür olmalı?
Temin etmek için birçok grup var, bana yazarsanız birkaç tane atayım. İlk başlangıç türü diye bir tür yok ama bazı spesifik türler var. Örneğin başlangıç için kesinlikle önereceğim cinslerden birisi Messor. Hasatçı karıncalardır, yani ana besinleri tohumdur. Un kurdu gibi hayvansal proteinlere hayır demezler ama ana besin olarak değil, doğada gördüklerinde ek bir protein olarak kullanırlar. Bu da onun en büyük artısı, yani sizi canlı yem derdinden kurtarıyor. Diğer yandan görece tecrübelere dayanarak stres seviyesi daha düşük diyebiliriz. Ayrıca birçok işçi kastını da barındırıyor; minör, major, media ayrımlarını ve hepsini de görebileceğiniz bir tür aslında. Kısaca artısı çok diyebilirim.
Ayrıca Camponotus, Lasius ve Tetramorium da başlangıçta bakılabilir. Fakat benim önerim Lasius ve Tetramoriumları biraz daha son plana atmak olur. Özel bir sebebi yok ama çok küçükler ve hobiye yeni giren biri olarak size zevk verir vermez bilmiyorum. Ayrıca kaçma ihtimali de yüksek türler boyutundan dolayı. Benim önerim Messor ve Camponotus'tan yana.