Karınca nereden satın alabilirim?

ArdaCosar

Yumurta
Üye
Bir tane Messor cinsi kraliçe satın almayı düşünüyorum. Nereden bulabilirim? İnternette siteler var ama hangisine güveneceğimi bilemiyorum.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Ant Store Türkiye ve Under Ground Ant World'den alabilirsiniz.Fakat önümüzde uzunca bir sezon var aramanızı tavsiye ederim.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Arkadaşın dediği sitelerden temin edebilirsiniz ama ben aramıyor olmama rağmen şuana kadar en az 10-20 tane messor kraliçesi gördüm siz de illa ki bulursunuz diye düşünüyorum.

ArdaCosar

Yumurta
Üye
Arkadaşın dediği sitelerden temin edebilirsiniz ama ben aramıyor olmama rağmen şuana kadar en az 10-20 tane messor kraliçesi gördüm siz de illa ki bulursunuz diye düşünüyorum.
kraliçe olup olmadığını nerden anlayacağım ki ormanlık biyere gitsem çıkar mı birde

MeraklıKarınca

Yumurta
Üye
kraliçe olup olmadığını nerden anlayacağım ki ormanlık biyere gitsem çıkar mı birde
Birçok karınca türü için kraliçeler normal işçi karıncalardan çok daha büyüktür. Alışılmadık derecede büyük görünen bir karıncaya rastlarsanız, bunun kraliçe olma ihtimali yüksektir. Ormanlık alanlarda, parklarda, duvar kenarlarında, düzlük alanlar gibi birçok yerde kraliçeye rastlamanız mümkün hava koşullarının uygun olduğu şartlarda aramaya çıkmak kraliçe bulma şansınızı arttırır.

Sprint

Yumurta
Üye
Yağmur sonrası güneşli ve sıcak günlerde, nemli havalarda uçuşa denk gelme ihtimalin yüksek olur. O zamanlarda arayabilirsin. Kraliçe olup olmadığını basitçe thorax yapısından (basitçe kafanın arkasında kalan bölge, karınca sırtı) anlayabilirsin ayrıca forumda ve internette kraliçe karınca görsellerini inceleyebilirsin bunlar basitçe ayırt etmende sana yardımcı olacaktır.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bu fotoğraftan ayrımı yapabilirsiniz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-30-21-27-55-078_com.google.android.googlequicksearchbox.png
    Screenshot_2025-04-30-21-27-55-078_com.google.android.googlequicksearchbox.png
    192.5 KB · Görüntüleme: 25

Anteren

Larva
Üye
Evet

Ben oradan formikaryum aldım

Anteren

Larva
Üye
Karınca sanatında istediğin cinsten satın alabilirsin.