Doğrudur hocam. Ballı su takviyesi verdim bir miktar. Beslenme sonrası abdomen tam anlamı ile kendini belli etti. Lasius niger türüne ait bi kraliçe kendileri. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏼lasius niger olabilir mi?
Tespiti nasıl yaptınız acaba?Doğrudur hocam. Ballı su takviyesi verdim bir miktar. Beslenme sonrası abdomen tam anlamı ile kendini belli etti. Lasius niger türüne ait bi kraliçe kendileri. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim 🙏🏼
Muhtemelen dışkıdan kaynaklı, 2-6 gün gibi bir sürede yumurtlar. ' hfatda bir kontrol edin.
Türü anlaşılamaz.
Teşekkürler hocam değerli bilgilendirmeleriniz için 🙏🏼🫡Muhtemelen dışkıdan kaynaklı, 2-6 gün gibi bir sürede yumurtlar. ' hfatda bir kontrol edin.
Türü anlaşılamaz.
Kullandığınız taksonomik terimler tamamen yanlış bu yüzden kafam çok karışta ama görselden benzeterek tespit yapmak tür konusunda %99 yanlış sonuca götürür.Forumda daha önce açılan bi başlıkta Sakarya ilinde bulunan karınca türleri hakkında bi başlığa denk geldim. Bunu doğrulamak için farklı formlara ve kaynaklara baktım. Bulunduğum bölge orman ve toprak arazi yoğunluk bir bölgede. Bu bahsettiğim başlık altında toplam 5-6 tür bulunmakta. Tek tek görsellerini aratıp benzerliğini kıyasladım. Tür olarak lasius olduğu beslenme sonrası anlaşılmakta. Tekrar lasius familyası olarak alt türleri aradığımda ise niger familyasının duruş ve tiplemesine naçizane tam anlamıyla benzediğine kanaat getirdim. Alt türler arasında belirgin farklar bulunmakta özellikle duruş, kafa yapısı ve abdomen şekli olacak şekilde.
Örnek görseli ek olarak bırakıyorum hocam müsaadenizle.
Desenize hocam görsel ile araştırma mesaisini boşa yaptım. 😅Kullandığınız taksonomik terimler tamamen yanlış bu yüzden kafam çok karışta ama görselden benzeterek tespit yapmak tür konusunda %99 yanlış sonuca götürür.
Hocam geç gelen cevap için kusura bakmayın. İş yoğunluğu ve yorgunluğu maalesef. Anlık olarak 8-8,5 mm civarında. Ölçümü 5 dk kadar önce yaptım.Bana şahsen Lasius'dan çok Tapinoma'ymış gibi geldi. Boyu kaç mm?
Yeni hobici olarak ilk iş görsel benzerliği aramaya yönelmek bi hata oldu sanırım hocam. Benzerlik konusu çok yanılttı beni. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim 🙏🏼🫡Arkadaşlar lasiuslarda tür tespiti için kılların yerleri vücut yapısı görünmelidir ve daha bir çok şey var. Fotoğraflara bakarak tespit ise çok yanlış bir yöntem. Muhtemelen Tapinoma kraliçesi.
https://karincaciftligim.com/threads/yeni-baslayanlar-icin-alt-familya-ayrimlari.569/ Hocam bu rehberi okuyabilirsiniz ilk başta.Desenize hocam görsel ile araştırma mesaisini boşa yaptım. 😅
Hocam geç gelen cevap için kusura bakmayın. İş yoğunluğu ve yorgunluğu maalesef. Anlık olarak 8-8,5 mm civarında. Ölçümü 5 dk kadar önce yaptım.
Yeni hobici olarak ilk iş görsel benzerliği aramaya yönelmek bi hata oldu sanırım hocam. Benzerlik konusu çok yanılttı beni. Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim 🙏🏼🫡
Teşekkürler hocam 🙏🏼https://karincaciftligim.com/threads/yeni-baslayanlar-icin-alt-familya-ayrimlari.569/ Hocam bu rehberi okuyabilirsiniz ilk başta.
O rehberi okuduktan sonra da bunu okumanızı öneririm.Teşekkürler hocam 🙏🏼